Trainingen worden hervat

Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei besloten om ons land deels van het slot te halen. Veel activiteiten mogen de komende weken weer worden hervat. Dit betekent dat wij onze trainingen vanaf 18 mei weer kunnen hervatten met gepaste maatregelen. Het maximaal aantal toegestane deelnemers per evenement is op dit moment 10, dit betekent dat wij nog niet op de gebruikelijke wijze training kunnen geven voor 12 deelnemers. Dit brengt een aantal aanpassingen met zich mee.

Hoe gaan wij veilig te werk
De klassikale training wordt gegeven in een VCT (Virtual Classroom Training). Hierbij geeft de trainer een online training, waaraan de studenten moeten deelnemen. Daarna volgt een halve dag praktijktraining met slechts 8 studenten per groep waardoor iedereen veilig kan deelnemen, met de gepaste 1,5 meter afstand van elkaar. Ook worden er mondkapjes en handschoenen ter beschikking gesteld. De praktijktrainingen worden in de ochtend, middag en avond gegeven.

Wij zullen komende dagen alle studenten verder informeren over onze maatregelen.

Uiteraard zijn wij beschikbaar voor al uw vragen:
Via de e-mail: backoffice@automotiveacademy.nl 
Of via onderstaande telefoonnummers:

Regio Noord:  Bas Plekker
Remco van Beek
06-15826579
06-53673049
Regio Zuid: Tjebbe Nijpels
Vincent Blijlevens
06-13172520
06-12156188

Wilt u tot deze tijd kunnen werken aan uw ontwikkeling? Dat kan nu online met de 3 online trainingen die wij voor u hebben samengesteld. Bekijk het aanbod hier.

Wij hopen u snel weer te zien op onze trainingslocaties!

Sluiten

AC2003 Diagnose aan Elektronische systemen 2

De elektrische systemen in de personenauto worden steeds complexer. Hierdoor wordt het opsporen van elektrische storingen steeds lastiger. Steeds vaker worden er elektroniche componenten gebruikt, waarbij de technicus de principewerking van het component moet begrijpen, voordat er kan worden gestart met de diagnose. In de opleiding “Diagnose aan elektronische systemen 2” worden diagnosestrategieën, de Bosch diagnosetester en verschillende meetmethodes ingezet om complexe storingen te traceren.


Deze training is onderdeel van ons Technisch opleidingsplan. Wil jij deze opleiding volgen?

meld je aan en stroom in

Met de niveautoets bepalen we een op maat gemaakt opleidingsplan.
Bekijken


Inhoud
 • Een kortsluiting opsporen volgens de diagnose­procedure
 • De eigenschappen, werking en opbouw van verschillende componenten van eenvoudige elektrische systemen benoemen, zoals relais, schakelaars, diode, led, transistors en eenvoudige control units
 • De opbouw en principewerking van een elektromotor kunnen verklaren in de toepassing ruitenwissermotor, raambediening en centrale vergrendeling
 • Het meten van het spanningsverlies aan complexe systemen, zoals een vergrendelingmotor, raam­bediening of ruitenwisserinstallatie
 • De opbouw en stroomloop van complexe elektrische schema’s verklaren
 • Toepassen van de multimeter en diagnosetester tijdens complexe diagnose
 • Diagnosticeren van verlichtingsinstallaties die worden aangestuurd door een regeleenheid
Doel

Na het volgen van de online training en de praktijkdag “Diagnose aan elektronische systemen 2” is de cursist in staat verschillende diagnosestrategieën aan complexe elektrische systemen toe te passen en elektrische storingen op te sporen. Hierdoor kan de technicus efficiënter diagnose stellen.

 • Trainingscentrum
 • 1,5 uur online / 1 dag praktijk
 • Autotechnici op niveau 1, 2 en/of 5 jaar relevante praktijkervaring
 • Technisch opleidingsplan

Onderhoud en Diagnose aan Hybride Voertuigen

 • 1,5 uur online / 1 dag praktijk
AC2021 € 1.235

CAN-bus en Datanetwerken Aandrijving

 • 1,5 uur online / 1 dag praktijk
AC2005 € 1.235

Airco- en Verwarmingssystemen

 • 1,5 uur online / 1 dag praktijk
AC2004 € 309

Diagnose aan Elektronische systemen 1

 • 1,5 uur online / 1 dag praktijk
AC2002 € 1.235