Is de waterstofauto een alternatief voor elektrisch rijden?

De twee meest gebruikte brandstoffen voor personenauto’s liggen al een tijdje onder vuur. Een auto die op benzine rijdt, stoot namelijk veel koolstofdioxide uit, terwijl het probleem bij dieselauto’s zit in de hoge fijnstof- en stikstofuitstoot. Maar welke alternatieven zijn er? Natuurlijk zijn we allemaal bekend met de opkomst van de elektrische auto. Maar hoewel de elektrische auto veel aandacht krijgt, moeten we de waterstofauto zeker niet vergeten. De waterstofauto lijkt namelijk aan terrein te winnen en kan misschien zelfs wel een geduchte concurrent worden van de elektrische auto. Is de waterstofauto dan het alternatief voor de elektrische auto? De vooruitzichten lijken misschien veelbelovend, maar niet iedereen is het hiermee eens. In deze blog vertellen wij je graag meer over de waterstofauto en de toekomst daarvan.

Lees meer

Worden er over 10 jaar nog benzine- en dieselauto’s verkocht?

Om de opwarming van de aarde (door CO2-uitstoot en andere schadelijke gassen) te stoppen, moet er nu gehandeld worden. Dit besef neemt wereldwijd steeds meer toe. Eén van de belangrijkste gevolgen van dit besef is het Klimaatakkoord van Parijs in 2015. Dit Klimaatakkoord heeft als doel: de opwarming van de aarde beperken tot ruim onder 2 graden Celsius. Maar wat betekent dit voor de auto-industrie? Worden er over 10 jaar nog wel benzine- en dieselauto’s verkocht? En hoe ziet het beroep van automonteur er over 10 jaar uit?

Lees meer

3 innovaties die de automotive branche gaan veranderen

De automotive branche is altijd in beweging. Er worden constant nieuwe modellen bedacht en ook op het gebied van techniek wordt men steeds innovatiever. De laatste jaren lijken deze ontwikkelingen allemaal samen te komen. Neem bijvoorbeeld de elektrische auto en de zelfrijdende auto. Benieuwd wat je nog meer te wachten staat? Lees dan snel verder. In deze blog hebben we namelijk de 3 grootste innovaties voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Hoe vind je de beste automotive opleiding?

Hoe vind je eigenlijk de beste automotive opleiding? Wij geven je in deze blog graag een aantal handige tips.

Lees meer

De weg naar een tevreden klant

Iedereen weet dat tevreden klanten erg belangrijk zijn. Tevreden klanten vormen namelijk de basis van een succesvol bedrijf. Toch hebben veel bedrijven hier moeite mee. Ze verlenen wel goede service, maar laten hier en daar toch wat steken vallen. Zonde, want zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Volg deze 5 stappen en jouw klanten vertrekken met een lach op hun gezicht én kiezen volgende keer weer voor jou.

Lees meer

Wat leer je tijdens een cursus autotechniek?

Steeds meer automonteurs volgen een cursus autotechniek. Logisch als je bedenkt dat moderne auto’s tegenwoordig van alle gemakken worden voorzien. Denk aan navigatiesystemen en achteruitrijcamera’s. Dit maakt autorijden voor de consument een stuk eenvoudiger, maar het repareren van auto’s voor de automonteur een stuk lastiger. Om moderne auto’s te repareren, is namelijk nieuwe kennis nodig. En dat is vaak het probleem: het ontbreken van de juiste kennis. Een cursus autotechniek helpt je hierbij. Benieuwd hoe? Dat lees je in deze blog.

Lees meer

Ga aan de slag met het digitale onderhoudsboekje!

Het digitale onderhoudsboekje is bezig met een snelle opmars. “Veruit de meeste universele autobedrijven zijn er echter nog niet op voorbereid”, aldus WESP-directeur Onno Kuiper. “Het wordt hoog tijd om actie te ondernemen. Elk garagebedrijf moet met het hedendaagse onderhoudsboekje overweg kunnen!”

Lees meer

3 redenen om dit jaar nog een automotive studie te volgen

Bij een automotive studie denken veel mensen direct aan een voltijd mbo- of hbo-studie. Maar ook als je al automonteur bent, kan een studie autotechniek interessant zijn. Bijvoorbeeld wanneer je jouw algemene technische kennis wilt verbeteren. Maar ook wanneer je regelmatig moeite hebt met een bepaald technisch vraagstuk. Een studie autotechniek kan interessant zijn voor iedereen in de automotive branche. Daarom geven wij je in deze blog 3 redenen om dit jaar nog een automotive studie te volgen.

Lees meer

Automotive Academy opent zevende vestiging op Automotive Campus Helmond

Door een steeds grotere vraag naar opleidingen binnen de automotive branche, breidt Automotive Academy per 1 juli aanstaande haar trainingscentrums uit met een nieuwe vestiging op de Automotive Campus in Helmond. Dit wordt de zevende locatie voor het opleidingsinstituut en is gevestigd in het bestaande pand van Innovam.

Lees meer

Meer omzet en meer trouwe klanten? Kies zelf je klanten!

Klanten kiezen voor jou en jouw autobedrijf, bijvoorbeeld omdat ze goede ervaringen met jou hebben. “Maar ondernemers hebben ook zelf invloed op de samenstelling van hun klantenkring”, aldus WESP-consultant Ad Vane. “Je oogst in grote lijnen wat je zaait, dat kunnen we concluderen uit de cijfers van WESP.”

Lees meer

Heeft de automotive branche monteurs of ICT’ers nodig?

Het beroep van automonteur komt veel voor. Bijna iedereen kent wel iemand die het beroep beoefent. Best logisch als je bedenkt dat er in een grote stad al snel zo’n 100 autogarages zijn gevestigd. Maar is dit over 10 jaar nog steeds het geval? De auto’s van tegenwoordig zitten bomvol gecompliceerde computersystemen met bijbehorende problemen. Daardoor wordt de vraag naar ICT’ers steeds groter. Natuurlijk blijven mechanisch georiënteerde monteurs nodig, maar de vraag is of alleen mechanische kennis voldoende is voor de toekomst.

Lees meer

Ontwikkel jezelf als autotechnicus met een cursus autotechniek

Als autotechnicus houd jij je bezig met het onderhouden, inspecteren en repareren van auto’s en bijbehorende systemen. Daarnaast kun je onderdelen vervangen en afstellen en kun je accessoires in- en uitbouwen. Maar als autotechnicus ben je niet alleen bezig met het sleutelen aan auto’s. Je werkt ook veel samen met collega’s en hebt contact met klanten. We zouden kunnen stellen dat je als autotechnicus onmisbaar bent in een garagebedrijf. Maar is dat wel zo? Door de ontwikkelingen in de automotive branche is het namelijk best lastig om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Om je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen, is het zo belangrijk om te blijven ontwikkelen. In deze blog vertellen wij je precies hoe je dat doet.

Lees meer

Waarom een opleiding automonteur voor volwassenen ook interessant is voor jou!

Waar het vroeger nog eenvoudig was om als automonteur aan werk te komen zonder diploma of werkervaring, is dat tegenwoordig wel anders. De meeste autobedrijven en garages vragen meerdere jaren werkervaring én een afgeronde opleiding tot automonteur. Daarnaast wordt er vaak om specifieke kennis gevraagd, zoals een APK-diploma of kennis van de nieuwste computersystemen. Hier kunnen de meeste automonteurs van nu niet aan voldoen. Om toch een goede positie in de arbeidsmarkt te behouden, is het belangrijk dat je jezelf als automonteur blijft ontwikkelen. Het volgen van een opleiding automonteur voor volwassenen kan een oplossing zijn. Benieuwd wat dit inhoudt? Dat lees je in deze blog.

Lees meer

Je positie op de arbeidsmarkt verstevigen? Onderscheid je van de concurrentie met behulp van een automonteur opleiding

Autogarages krijgen steeds meer bezoekers in de werkplaats. Goed nieuws zou je denken, maar dat geldt niet voor alle garagehouders. Door een toename van het aantal bezoekers, stijgt vaak ook de werkdruk op de werkplaats. Dit heeft als gevolg dat klanten minder aandacht krijgen en er dus minder omzet per klant gegenereerd kan worden. Dit kost klanttevredenheid én omzet. De garagehouder kan dit oplossen door efficiënt te werken en goed personeel aan te nemen. Hier kun jij als monteur natuurlijk handig op inspelen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je aantrekkelijk bent en blijft voor het autobedrijf? In deze blog geven wij je een aantal handige tips voor het verbeteren van jouw positie op de arbeidsmarkt. Lees dus snel verder!

Lees meer

Alles wat je moet weten over TPMS en APK

In een eerder blog vertelden we al over de nieuwe APK-regels 2018. Een van de belangrijke wijzigingen is de verplichting van het bandenspanningscontrolesysteem TPMS (Tyre Pressure Monitoring System).

Lees meer

Nieuwe APK-regels 2018

Zoals bijna ieder jaar begint de RDW het jaar met een aantal belangrijke wijzigingen in de APK-regelgeving. Zo is bijvoorbeeld de werkwijze van de EOBD-uitlezing bij de APK-keuring aangepast. Maar er staan ons nog veel meer veranderingen te wachten. Vanaf 20 mei 2018 worden de nieuwe APK-regels 2018 namelijk geïntroduceerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de roetfiltercontrole en het bandenspanningscontrolesysteem? Benieuwd naar deze wijzigingen? Wij vertellen je alles over de nieuwe APK-regels van 2018 in deze blog.

Lees meer

Hoe speel je als automonteur in op de sterk ontwikkelende automotive branche?

Tijdens een opleiding tot monteur leer je alles over het repareren en onderhouden van auto’s. Maar omdat auto’s steeds meer elektronica en computersystemen bevatten, zal de opleiding tot monteur ook langzaam veranderen. Als monteur in opleiding moet je namelijk ook kennis opdoen op het gebied van elektronicasystemen en softwaretoepassingen. Maar wat betekent dit voor de monteurs die hun opleiding tot monteur al hebben afgerond? Hoe speel je als automonteur in op de sterk ontwikkelende automotive branche? In deze blog vertellen wij je hier alles over.

Lees meer

Houd je kennis op peil met de juiste automotive studie

De automotive sector ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Zo snel zelfs, dat het voor veel garagehouders en automonteurs nauwelijks bij te houden is. Laat staan voor de receptionist(e) van de autogarages. Door de stroom aan nieuwe ontwikkelingen kan het soms best lastig zijn de ‘nieuwe klant’ te helpen. En dát wil je natuurlijk voorkomen. De brug moet te allen tijde vol blijven en de klanten mogen niet weglopen. Gelukkig kan iedereen die werkzaam is in de automotive branche bijdragen aan een hogere omzet. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het volgen van een automotive cursus of studie? In deze blog vertellen we je graag meer over de verschillende mogelijkheden van het opdoen van de juiste automotive-kennis.

Lees meer

Bestaan er straks nog wel automonteurs?

De automotive branche ontwikkelt zich in rap tempo. We kijken niet meer vreemd op als we een hybride- of elektrische auto voorbij zien rijden op de snelweg en computertechnologie krijgt steeds meer invloed. En vooral dat laatste gaat het concept ‘autorijden’ helemaal omgooien. Nieuwe systemen maken het rijden niet alleen makkelijker, maar ook veiliger. Waar we ons 10 jaar geleden nog niets konden voorstellen bij de zelfrijdende auto, is deze ontwikkeling nu dichterbij dan ooit. Maar wat betekent dit voor garagehouders en automonteurs? Bestaan deze functies over 20 jaar nog wel? In deze blog vertellen wij je graag meer over de ontwikkelingen in de automotive branche en de gevolgen hiervan.

Lees meer

Hoe je als garagebedrijf je verkoopstrategie kunt verbeteren

Zoals we in een eerdere blog al hebben aangegeven, stijgt het aantal bezoekers aan autogarages sinds enkele jaren weer. Dat is natuurlijk een goed teken! Maar ondanks het stijgende aantal bezoekers zien veel garagehouders hun omzet toch dalen. Dit komt mede door de sterke concurrentie. Veel garagebedrijven zien het verlagen van de prijzen namelijk als een must om geen klanten te verliezen aan de concurrentie. Maar er zijn ook andere manieren om de omzet van jouw garagebedrijf te stabiliseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het verbeteren van je verkoopstrategie? Benieuwd hoe je dat doet? Je leest er alles over in deze blog.

Lees meer

Tips voor het ontwikkelen van jouw commerciële vaardigheden

De taken in een garage zijn duidelijk verdeeld. De receptionist(e) vangt klanten op, plant afspraken in en zorgt dat de sleutel bij de juiste persoon terecht komt. De automonteur voert APK keuringen uit, controleert voertuigen en repareert deze. En tot slot houdt de bedrijfsleider het overzicht, stuurt hij iedereen aan en zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat ‘ie moet doen. Maar dan blijft er nog één belangrijke taak over: de commerciële werkzaamheden. Commerciële mensen zijn namelijk net zo belangrijk als de monteurs in de werkplaats. Daarom leggen wij je in deze blog uit hoe je jouw commerciële vaardigheden kunt ontwikkelen.

Lees meer

Hoe maak én houd ik mijn klanten tevreden?

Tevreden klanten vormen de basis van een succesvol bedrijf. Dit maakt tevreden klanten ook zo belangrijk. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor bedrijven met een miljoenenomzet of bedrijven die producten verkopen, maar juist ook voor de kleinere bedrijven en bedrijven die een dienst verlenen. Klinkt heel logisch, maar veel bedrijven lijken er toch moeite mee te hebben. Want wanneer is een klant tevreden en hoe onderhoud je deze klantrelatie? In deze blog vertellen wij je graag meer over het tevreden maken én houden van je (potentiële) klanten.

Lees meer

Hoge werkdruk verminderen? Tijd voor timemanagement

Ben je altijd druk bezet en heb je het idee dat je handen en tijd tekort komt? Dan heb je waarschijnlijk last van een te hoge werkdruk. Hoge werkdruk kan bijvoorbeeld ontstaan als je te weinig tijd hebt om het gevraagde werk af te krijgen of wanneer je continu op je tenen moet lopen om het gevraagde niveau te kunnen halen. Een van de bekendste gevolgen is stress, maar ook de kans op verzuim neemt toe door controleverlies en een gebrek aan energie. Dit wil je als werknemer, maar ook zeker als werkgever, natuurlijk proberen te voorkomen. Gelukkig zijn er op het internet genoeg tips te vinden om een hoge werkdruk te verminderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het optimaliseren van de bedrijfsprocessen of ‘timemanagement’? Wij hebben een aantal goede tips voor je verzameld en vertellen je er alles over in deze blog.

Lees meer

Waarom kennis zo belangrijk is in de automotive sector

De laatste jaren heeft de automotive sector zich in rap tempo ontwikkeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de komst van de elektrische auto en ‘connected cars’. Hierdoor zullen de auto’s met een klassieke verbrandingsmotor langzaam uit het straatbeeld verdwijnen en wordt de auto met een geïntegreerde mobilofoon een waar ‘collector’s item’. Maar deze ontwikkelingen beïnvloeden ook het bestaan van de autogarage. Het opdoen van nieuwe kennis wordt namelijk steeds belangrijker voor zowel de garagehouder als de monteur. Wil je weten waarom en hoe je dat goed aanpakt? Dat vertellen we je graag in deze blog.

Lees meer

Hoe goede bedrijfsprocessen bijdragen aan meer structuur

Van het signaleren van technische mankementen tot het uitvoeren van de APK: als leidinggevende van een autogarage ben je vaak verantwoordelijk voor de uitvoerende taken van een automonteur of APK keurmeester. Maar ook het leiding geven aan een team van automonteurs behoort tot de werkzaamheden. In de rol van leidinggevende van een autogarage ben je onder andere verantwoordelijk voor de planning, maar controleer je ook de werkzaamheden van de monteurs. Bedrijfsprocessen moeten ervoor zorgen dat dit allemaal op rolletjes loopt. Maar er is ook altijd ruimte voor verbetering. Wil je graag weten hoe je jouw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren? Je leest er alles over in deze blog.

Lees meer

Hoe motiveer je jouw werknemers?

Het kan in iedere branche en in ieder bedrijf voorkomen: een ongemotiveerde of gedemotiveerde medewerker. De medewerker komt te laat, is niet meer productief, ontloopt de leidinggevende en andere collega’s of meldt zich regelmatig ziek. Demotivatie kan verschillende oorzaken hebben en kan voortkomen uit problemen op het werk of privé. Wat de oorzaak ook is, het is aan de manager om een gedemotiveerde medewerker snel weer enthousiast te krijgen in het werk. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel verder.

Lees meer

De auto van de toekomst verandert de toekomst van de automonteur

Waar men een aantal jaar geleden nog raar opkeek als je in een hybride Toyota Prius reed, zijn de hybride- en elektrische auto tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig en er wordt zelfs voorspeld dat er in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht. De auto’s met een klassieke verbrandingsmotor zullen langzaam uit het straatbeeld verdwijnen. Maar wat betekent de auto van de toekomst voor de toekomst van de automonteur? Je leest er alles over in deze blog.

Lees meer

Hoe verbeter je de omzet van jouw garagebedrijf?

Het aantal bezoeken aan de werkplaats neemt toe, maar de omzet per bezoek neemt af. Hierdoor loopt het rendement af en is het voor veel garagehouders toch nog lastig om het hoofd boven water te houden. Daarnaast spelen ook de nieuwe ontwikkelingen in automotive-land een grote rol bij de omzetdaling. Veel garagehouders weten niet goed hoe ze hier op in moeten spelen. Zonde, want hier liggen juist kansen om je te onderscheiden van de concurrentie. In deze blog vertellen wij je graag meer over deze kansen.

Lees meer

Haal jij het maximale uit jouw bedrijf?

Ondernemen is een uitdaging. Hoe bied ik, als ondernemer, mijn klanten optimale service en zorg ik dat ze de volgende keer weer voor mijn bedrijf kiezen? Hoe realiseer ik een optimaal bedrijfsresultaat? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers maximale kwaliteit leveren? Werkplaats Service Provider (WESP) biedt de helpende hand.

Lees meer