Het beroep van automonteur komt veel voor. Bijna iedereen kent wel iemand die het beroep beoefent. Best logisch als je bedenkt dat er in een grote stad al snel zo’n 100 autogarages zijn gevestigd. Maar is dit over 10 jaar nog steeds het geval? De auto’s van tegenwoordig zitten bomvol gecompliceerde computersystemen met bijbehorende problemen. Daardoor wordt de vraag naar ICT’ers steeds groter. Natuurlijk blijven mechanisch georiënteerde monteurs nodig, maar de vraag is of alleen mechanische kennis voldoende is voor de toekomst.

 

De groeiende vraag naar ICT’ers in de automotive branche

De groeiende vraag naar ICT’ers in de automotive branche komt niet uit de lucht vallen. Als we kijken naar de ontwikkelingen in de branche is dit namelijk een logisch gevolg. Met de jaren worden de veranderingen steeds groter. Tegenwoordig vereisen nieuwe ontwikkelingen een heel ander soort vaardigheden dan het mechanische werk. Zo worden nieuwe auto’s standaard voorzien van de meest uitgebreide elektronicasystemen en softwaretoepassingen. Maar ook de opkomst van de hybride- en elektrische auto draagt bij aan deze stijgende vraag.

 

Hoe een cursus automonteur dit kan oplossen

Dat de vraag naar ICT’ers in de automotive branche toeneemt, wil nog niet zeggen dat er geen automonteurs meer nodig zijn. Integendeel. Monteurs zijn nog altijd hard nodig. Er rijden in Nederland namelijk nog genoeg auto’s rond waar op ‘traditionele’ wijze aan gesleuteld moet worden. Bovendien is het vervangen van de huidige automonteur helemaal niet nodig. Door de kennis van de automonteur van nu uit te breiden, sla je twee vliegen in één klap. Zo houd je met een cursus automonteur niet alleen jouw werknemers tevreden, maar kun je monteurs ook breder inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitbreiden van de elektronische kennis van de monteur door middel van een cursus automonteur? Pak je het liever gelijk goed aan? Dan is een uitgebreide cursus automonteur


Deel deze pagina met je netwerk!