De automotive sector profiteert al enkele jaren van de aantrekkende economie. En ondanks dat de sector is gestabiliseerd, is het effect nog altijd voelbaar. Want naast de positieve effecten, zoals een toename in het aantal klanten, heeft de aantrekkende economie ook een keerzijde. De concurrentie in de automotive branche is namelijk toegenomen. Niet alleen autodealers krijgen te maken met deze toenemende strijd, maar ook autogarages ondervinden hier last van. Hoe je hier als autogarage mee omgaat én hoe je hier slim op inspeelt, lees je in deze blog!

 

Het juiste personeel

Veel garagebedrijven worstelen met het feit dat de automotive branche constant in ontwikkeling is. Nieuwe technieken, zoals elektrische aandrijvingen, vergen nieuwe kennis. Hierdoor ervaren autogarages in toenemende mate een tekort aan passend technisch personeel. Helaas kiezen nog te weinig autogarages en automonteurs voor bijscholing. Zonde, want hier liggen juist kansen! Door je kennis regelmatig bij te spijkeren, blijf je op de hoogte van de nieuwste technieken én ben je klaar voor de nieuwe klant! 

 

Zet dat stapje extra

In een eerdere blog hebben we je al eens verteld over het belang van tevreden klanten. Het is namelijk dé manier om je te onderscheiden van de concurrentie. En het behouden van klanten is nu eenmaal simpeler dan het aantrekken van nieuwe klanten. Dus zet dat ene stapje extra. Vul bijvoorbeeld gratis de ruitenwisservloeistof aan bij aankoop van nieuwe ruitenwissers. In de infographic ‘De weg naar een tevreden klant’ lees je hoe je er in 5 simpele stappen voor zorgt dat jouw klanten met een lach op hun gezicht de garage verlaten!

 

Go digital!

In het huidige, digitale tijdperk wordt digitaal in contact staan met de klant steeds belangrijker. Niet alleen voor een goede klantenbinding, maar ook voor het vergroten van de transparantie. Helaas gebeurt dit nog te weinig. Dus waar wacht je nog op? Stuur die e-mail of dat WhatsApp-berichtje. Attendeer je klanten zo bijvoorbeeld op het verlopen van de APK of stuur foto’s van uitgevoerde of benodigde werkzaamheden eenvoudig door. Zo blijf jij de concurrentie voor!


Deel deze pagina met je netwerk!