Als autotechnicus houd jij je bezig met het onderhouden, inspecteren en repareren van auto’s en bijbehorende systemen. Daarnaast ben je in staat onderdelen te vervangen, op de juiste manier af te stellen en kan je accessoires in- en uitbouwen. Maar tegenwoordig ben je als autotechnicus niet meer alleen bezig met het sleutelen aan auto’s. Jouw beroep is in de laatste jaren namelijk flink veranderd. In de snel ontwikkelende automotive branche volgen nieuwe technieken en wetgevingen elkaar in rap tempo op. Hierdoor wordt het opdoen van nieuwe kennis steeds belangrijker. Een cursus autotechniek helpt je daarbij. In deze blog vertellen wij je meer over de inhoud en de belangrijkste voordelen van zo’n cursus. 

 

Wat leer je tijdens een cursus autotechniek?

Om jezelf als autotechnicus te blijven ontwikkelen, is het volgen van een cursus een verstandige keuze. Wanneer je kiest voor een cursus op maat, weet je bovendien zeker dat je alleen dingen leert die je nog niet wist. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Het stellen van diagnoses aan elektronische systemen. 
  • Het onderhouden van elektrische- en hybride voertuigen. 
  • Het toepassen van scoopmetingen op sensoren. 
  • Het beoordelen van verschillende ABS- en stabiliteitssystemen. 
  • Het stellen van diagnoses aan moderne comfortsystemen en complexe netwerken.

Aan de hand van een niveautoets wordt jouw huidige kennisniveau bepaald. Zo weet je precies welke trainingen bij jou passen en kan er een persoonlijk opleidingsplan worden opgesteld. Tijdens een cursus kan je jouw kennis dus precies daar bijspijkeren waar dat nodig is, zodat ook jij na het volgen van de cursus op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en technieken. Bovendien sla je zo twee vliegen in één klap. Met deze kennis kan je niet alleen klanten beter helpen, maar maak jij jezelf ook onmisbaar voor het garagebedrijf.

 

Wat zijn de voordelen van een cursus?

Het belangrijkste voordeel van het volgen van een automotive cursus is natuurlijk dat je jouw kennis bijspijkert en uitbreidt. Dit levert indirect diverse andere voordelen op. Zo kan je met nieuwe kennis sneller diagnosticeren en problemen oplossen, zelfstandiger werken en de klant beter helpen. Bovendien onderscheid je jezelf van de concurrentie en verstevig je zo jouw positie op de arbeidsmarkt. Genoeg redenen om je vandaag nog in te schrijven voor een cursus autotechniek!

 

Hoe vind ik de juiste opleider?

In de zoektocht naar een geschikte cursus autotechniek kom je veel opleidingen, trainingen en cursussen van verschillende aanbieders tegen. Van online cursussen van slechts een dag tot complete opleidingsplannen met diverse praktijkoefeningen. Bij het vinden van de juiste cursus zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Kijk bijvoorbeeld kritisch naar de aanbieder van de cursus. Is dit een bekend opleidingsinstituut met fysieke locaties of een opleider waar je op het internet weinig over kunt vinden? Trainen ze met echte auto’s of slechts op borden? En past deze manier bij de manier waarop jij graag leert? Wat ontvang je na het voltooien van de cursus? Sommige opleiders reiken bijvoorbeeld geen (officieel) certificaat uit. Dat is zonde, want alleen met een officieel certificaat kun jij bewijzen dat jij de cursus ook daadwerkelijk hebt gevolgd én dat je de vaardigheden op dat gebied ook echt in de vingers hebt. 

 

Schrijf je in bij Automotive Academy

Nu je precies weet hoe jij als autotechnicus de juiste cursus autotechniek vindt, kan de zoektocht beginnen. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van Automotive Academy. Hier vind je diverse opleidingen, workshops en online trainingen die volledig zijn gericht op de automotive branche. Wil jij jouw automotive kennis bijspijkeren? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl


Deel deze pagina met je netwerk!