Automotive Academy investeert graag in jong talent en kennis van de nieuwste techniek. De vraag naar jong talent is namelijk erg groot in de automotive branche. Maar ook kennis van de nieuwste technieken is erg belangrijk. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar ten slotte in rap tempo op. Daarom besloten wij een jaar geleden Top Dutch Solar Racing te sponsoren. Benieuwd wat dit team van 26 studenten precies doet en wat de sponsoring inhoudt? Daar vertellen wij je meer over in deze blog.

 

Wat doet Top Dutch Solar Racing?

Top Dutch Solar Racing is een team van 26 studenten van het mbo, hbo en wo uit Noord-Nederland. Samen met verschillende partners uit het bedrijfsleven en overheids- en onderwijsinstellingen bouwt het team een zonneauto. De uitdaging? Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in 2019 zo’n 3022 kilometer door Australië racen. Het doel? De meest efficiënte zonneauto ontwikkelen. 

 

Wat houdt de sponsoring in?

Een zonneauto werkt met een spanning van enkele honderden volts. Veilig werken is daarom erg belangrijk. Het sleutelen aan elektrische auto’s vergt hierdoor niet alleen specifieke kennis, maar ook speciaal gereedschap. Dit hybride-gereedschap bestaat onder andere uit goed geïsoleerde schroevendraaiers en doppen, aangepaste multimeters en beschermende kleding. Automotive Academy voorziet Top Dutch Solar Racing van het juiste gereedschap, zodat zij op een veilige manier aan de zonneauto kunnen werken. En hopelijk met een positief resultaat in oktober! 


Deel deze pagina met je netwerk!