Een voertuig komt de garage binnen met een lastige storing. Na lang zoeken kom je erachter dat een software-update uitkomst kan bieden. Maar daar heb je, naast de juiste kennis, ook de juiste software voor nodig. Deze software is bekend in de automotive branche als Pass-Thru.

 

Steeds meer technici zijn op de hoogte van het belang van Pass-Thru. Toch maken veel garagebedrijven (nog) geen gebruik van Pass-Thru. Zonde, want het kan je veel geld besparen. Dat blijkt ook uit de case over een Volkswagen CC die we eerder schreven. In deze blog vertellen wij je waarom Pass-Thru voor jouw garagebedrijf interessant is. 

 

De voordelen van Pass-Thru

Pass-Thru heeft veel voordelen en gaat verder dan alleen het programmeren van nieuwe software. Zo heb je met Pass-Thru altijd toegang tot alle technische informatie en kan je Pass-Thru gebruiken voor het inleren van een trekhaak of nieuwe sleutels. Bij een aantal autofabrikanten is het zelfs mogelijk via Pass-Thru digitale onderhoudsboekjes in te vullen. Daarnaast kan je Pass-Thru gebruiken voor:

 

  • Foutcode informatie.
  • Technische service bulletins.
  • Inleren/coderen (bijvoorbeeld gasklephuizen en ECU’s).
  • Terugroepacties.
  • Schema’s.
  • Onderhoudslijsten. 

Met Pass-Thru onderscheid jij jezelf van de concurrentie. Je bent niet meer afhankelijk van de dealer en klanten kunnen met alle werkzaamheden bij jouw garagebedrijf terecht. Hiermee bespaar je niet alleen kosten, maar ook tijd! Bovendien maakt het hebben van Pass-Thru je een aantrekkelijke werkgever voor techneuten. Dus, waar wacht je nog op? 

 

Aan de slag met Pass-Thru

Veel bedrijven zeggen Pass-Thru lastig te vinden, omdat de technische internetportalen van iedere autofabrikant anders werken. De belangrijkste argumenten van veel autobedrijven en monteurs? Het duurt lang voordat je weet waar je wat kunt vinden. Daarnaast kost het teveel tijd om te leren met iedere site om te kunnen gaan. De training “Pass-Thru” biedt hier een oplossing voor. Tijdens deze training leggen wij je uit welke gegevens nodig zijn om een account bij een fabrikant te creëren en leren we je de documentatie te vinden. Daarnaast ga je zelf alle stappen uitvoeren om een ECU van nieuwe software te voorzien. Wil je zelf aan de slag met Pass-Thru? Dan adviseren we je te beginnen met één merk. Zo houd je het simpel, overzichtelijk en rendabel voor jezelf. Kies daarbij voor het merk dat bij jou het meest in de werkplaats voorkomt. Als je die onder de knie hebt, ga je verder met de volgende.


Deel deze pagina met je netwerk!