Steeds meer automonteurs volgen een cursus autotechniek. Logisch als je bedenkt dat moderne auto’s tegenwoordig van alle gemakken worden voorzien. Denk aan navigatiesystemen en achteruitrijcamera’s. Dit maakt autorijden voor de consument een stuk eenvoudiger, maar het repareren van auto’s voor de automonteur een stuk lastiger. Om moderne auto’s te repareren, is namelijk nieuwe kennis nodig. En dat is vaak het probleem: het ontbreken van de juiste kennis. Een cursus autotechniek helpt je hierbij. Benieuwd hoe? Dat lees je in deze blog.

 

Omgaan met de nieuwste technieken

Eén van de dingen die je leert tijdens een cursus autotechniek is omgaan met de nieuwste technieken. Zo leer je bijvoorbeeld alles over het herkennen, beschrijven en stellen van diagnoses bij auto’s met een elektrische of hybride aandrijving. Dit doe je niet alleen op geprepareerde borden, maar ook op echte auto’s. Maar ook op het gebied van airco- en verwarmingssystemen, CAN-bus en datanetwerken en motormanagement doe je nieuwe kennis op tijdens een cursus automonteur.
 

Diagnose en communicatie op de werkvloer

Oké, je bent nu op de hoogte van de nieuwste technieken. Maar hoe pas je dit toe in de praktijk? Hoe zorg je ervoor dat het diagnoseproces optimaal verloopt? Tijdens de cursussen leer je niet alleen alles over de nieuwste technieken op het gebied van autotechniek, maar ook hoe je het diagnoseproces optimaal kan laten verlopen en hoe je beter kan worden in de omgang met klanten. Denk aan duidelijke communicatie op de werkvloer en goed overleg tussen service-adviseur en diagnosetechnicus. Bovendien weet je na een cursus autotechniek precies hoe je klantgericht moet presenteren, de kenmerken en voordelen kan doorvertalen naar de klant en hoe je verwachtingen kan managen.
 

Ben je benieuwd wat een cursus automonteur voor jou kan betekenen? Bekijk dan eens het Technisch opleidingsplan of Commercieel opleidingsplan van Automotive Academy. Dankzij de niveautoets weet je precies welke kennis je al hebt en welke kennis nog ontbreekt. Dat is pas optimaal leren!


Deel deze pagina met je netwerk!