Een autobedrijf uit Noord-Holland zitten met de handen in het haar. Een Volkswagen Passat CC uit 2013 lijkt een ESP-probleem te hebben. Echter wordt de oplossing niet gevonden. De auto roept zelfs meer vragen op dan er beantwoord kunnen worden! Automotive Techline biedt door middel van Remote Diagnostics op afstand hulp.

 

De bestuurder van de Passat CC zet ’s avonds zijn auto zonder problemen netjes weg. Niets aan de hand. De volgende ochtend bij het wegrijden stuit hij op een disco van lichtjes op het dashboard. Er branden verschillende lampjes, ABS, ESP en stuurbekrachtiging werken niet. Snel naar het autobedrijf! Hier valt direct op dat de foutcodes vrijwel allemaal aan het ABS-systeem zijn gerelateerd. Er wordt gezocht naar fouten bij de gierhoeksensor, dwarsversnellingssensor en langversnellingssensor. Helaas worden deze niet gevonden in het schema. Er zijn geen kapotte zekeringen te zien, er kan prima met de module gecommuniceerd worden. Met het diagnose-apparaat kan geen stuurhoeksensor worden ingeleerd. De vraagtekens blijven toenemen. Wat is hier aan de hand?

 

Een overzicht van de foutcodes:

 

1042 Codering ontbreekt
3201 Aanpassing overboost
1423 Dwarsversnellingssensor
1279 Langversnellingssensor
  810 Remdruksensor
1542 Gierhoeksensor
  778 Stuurhoeksensor

 

Automotive Techline adviseert complete reset

Door middel van Remote Diagnostics kunnen de technici van Automotive op afstand met de auto aan de slag. De foutcode 1042 (Codering ontbreekt) valt hen direct op. In dit geval valt er namelijk niets te repareren, de ABS regeleenheid is dan geheel van slag en moet opnieuw gecodeerd worden. Via een merkdealer of diagnosespecialist kan dit geregeld worden. Zij beschikken over de kennis, software en relatie met de fabrikant om je hier optimaal mee te kunnen helpen. Automotive Techline heeft na het coderen de sensoren weer opnieuw ingeleerd. Dit bleek voldoende om de auto weer als vanouds te laten rijden.

 

Remote Diagnostics, wat houdt het in?

De service ‘AutoNiveau Remote Diagnostics’ is een service die Automotive Techline aanbiedt om op afstand een auto over te kunnen nemen. Een online platform en de ‘remote’ kunnen op deze manier een brug slaan tussen de EOBD-stekker van de auto in de werkplaats en de werkplaats van het AutoNiveau servicecenter. Zo kan het autobedrijf in house gebruik maken van extra functies die met universele diagnose-apparatuur niet altijd mogelijk zijn. Denk aan het resetten van service-intervallen, inleren van sleuteltransponders en coderen van trekhaken. Heel effectief en efficiënt!


Deel deze pagina met je netwerk!