Van de Volkswagen Transporter uit 2013 gaan na het vergrendelen van de deuren spontaan de alarmlichten knipperen om na vijf minuten weer uit te gaan. Na wat controles en onderdelen uitgewisseld te hebben is het probleem nog niet opgelost. De monteur heeft werkelijk geen idee hoe de storing kan ontstaan, waarom de lichten continu precies na vijf minuten weer uitgaan en schakelt de Automotive Techline in.

 

Gegevens Volkswagen Transporter in dit artikel

Merk: Volkswagen
Model: Transporter
Centrale elektronica: ZE 3.3

 

In de werkplaats heeft de monteur al het een en ander aan controles en werkzaamheden uitgevoerd. De alarmlichten gaan consequent en precies vijf minuten nadat de portieren met de sleutel én handzender gesloten worden knipperen. De aanleiding voor het probleem is onduidelijk waarop allereerst de centrale regeleenheid vervangen en gecodeerd wordt. Daarnaast heeft de technicus ook al met de diagnosetester gecontroleerd of de regeleenheid alle portieren als dicht beoordeeld.

 

Af-fabriek alarm

Nadat de Automotive Techline is ingeschakeld, vraagt de helpdeskmedewerker de monteur allereerst of de auto een alarminstallatie heeft. De monteur reageert hierop bevestigend en laat weten dat het om een af-fabriek geleverd alarm betreft. Het maakt niet uit of het alarm uit- of ingeschakeld is, de knipperlichten blijven spontaan aangaan als de portieren gesloten worden.

 

Als het alarm van deze auto af gaat, zou de sirene 30 seconden geluid moeten maken. Tegelijkertijd moeten de knipperlichten vijf minuten lang moeten knipperen. Hierop ontstaat bij de Automotive Techline het vermoeden dat de sirene van het alarm defect is.

 

Alarmclaxon

 

Het lijkt er namelijk op dat het alarm afgaat, maar dat de alarmclaxon het niet doet. Het feit dat de sirene het niet doet, zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat het alarm na het sluiten van de portieren geactiveerd wordt.

 

De proef op de som wordt genomen door een accupool van de accu te nemen. Het alarm zou in dit geval af moeten gaan. Als de accupool los gemaakt is, gebeurt er niets. Er is echter geen mogelijkheid om het alarm met een diagnosetester aan te sturen. Hierop wordt de sirene vervangen waarna het probleem is opgelost.


Deel deze pagina met je netwerk!