Remote Diagnostics

Automotive Academy wil schouder aan schouder staan met de garagehouder. Nieuwe techniek maakt dat steeds makkelijker. De nieuwste ontwikkeling is ‘remote diagnostics’; op afstand diagnose stellen. Samen met de monteur, schouder aan schouder. Tussen de monteur, de auto en ons servicecenter staat de zogenaamde AutoNiveau Remote Diagnostic (ARD). Via de EOBD-stekker en ARD krijgt een monteur toegang tot een bron van kennis die voor een gemiddeld onafhankelijk autobedrijf onbereikbaar is. De monteur stelt sneller de juiste diagnose en hij is sneller in staat een auto te configureren, coderen en programmeren. Sneller klaar voor de nieuwe klant. Met ARD van Automotive Academy.

Samen klaren we de klus. 

De ARD kan een voertuig configureren, coderen en onderdelen programmeren. En dat allemaal op afstand. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Sleutel transponder aanleren
  • Trekhaak configureren
  • DTC codes lezen en wissen
  • Accu coderen
  • Verstuivers coderen
  • Service Interval Reset  

Bekijk alle diensten van de ARD hier

Hoe werkt het? 
Het is heel eenvoudig. De ARD interface wordt aangesloten op een tablet met internet verbinding en op de EOBD-stekker van de auto. In de tablet selecteert men de auto en de werkzaamheden, bijvoorbeeld het coderen van de accu. Bij het bevestigen van de klus zitten de medewerkers van AutoNiveau klaar om mee te kijken. Zij maken verbinden met de auto en coderen op afstand. Is de klus geklaard, dan komt er via de auto een signaal door, bijvoorbeeld een lichtsignaal. Ook komt er een bericht binnen op de tablet. De facturatie gaat per dienst, een abonnement is niet nodig. 

Meer informatie over de Remote Diagnostic of meteen bestellen? Klik hier

 

Iedere klus klaren we. Samen.

Sleutel transponder aanleren, Trekhaak configureren, DTC codes lezen en wissen, Accu coderen, Verstuivers coderen, Service Interval Reset.

Vragen of opmerkingen?

Verzenden

 

Automotive expertise.
Handige tools voor ieder garagebedrijf.

Automotive Techline

Hotline voor al jouw werkplaatsvragen

Remote Diagnostics

De oplossing voor uitlezing op afstand

APKexperts.nl

Forum voor APK-keurmeesters

JACK

De unieke, online leermeester

WESP

Vergelijk met duizenden collega's

RI&E

Verklein de kans op een ongeval

Bedrijf op Orde

Werkprocessen slimmer inrichten

Loopbaancoaching

Plan jouw loopbaan