"Ik verbaas mij er nog regelmatig over. De naïviteit, waarmee er naar ons vakgebied wordt aangekeken. Mensen van buiten de branche denken dat je naar een technische school gaat, wordt opgeleid als automonteur en dan de rest van je leven aan auto’s kan sleutelen. Met dat pakketje kennis dat je vanuit school hebt meegekregen. Je kan het die mensen natuurlijk niet kwalijk nemen, maar hoe anders is de werkelijkheid?"

"Noem mij maar eens een vakgebied waar je jezelf ook zoveel moet blijven bijscholen. Het gaat hard in onze branche, met de technische ontwikkelingen en regelgeving. Ik maak dan ook een diepe buiging voor mijn vakbroeders. Jongens die liever met hun handen werken, maar wel vier keer per jaar hier op de stoep staan. Omdat ze bij moeten blijven. Of beter: willen blijven."

Uw contactpersoon

1 loket voor het totale pakket

Marcel Moonen

Regiomanager Breda

Locatie

Breda
Spinveld 64
4815 HT Breda

Met de auto Met het OV
17.12.2018

Diagnose Motormanagement Diesel Regelstrategieën

Breda

Aansluitend op de opleiding “Diagnose motormanagement diesel 1” volgt de opleiding ‘Diagnose motormanagement diesel 2”, waarin de complexheid van de storingen verder wordt uitgebouwd. De storingen die op deze praktijkdag worden behandeld, zijn klachten in de dieselsystemen, zoals turboregelingen, lage- en hogedrukbrandstofsysteem, roetfiltersystemen waarbij de praktijksituatie en voorbeelden centraal staan. Deze praktijkdag is onmisbaar om de huidige dieselsystemen efficiënt te kunnen diagnosticeren.

Lees meer
19.12.2018

Diagnose CAN-bus en Datanetwerken

Breda

Rond de millenniumwisseling heeft de bus-technologie binnen de automotive branche serieus zijn intrede gedaan en is het nu bijna niet meer weg te denken in de huidige voertuigen. Deze techniek brengt veel voordelen, maar ook nadelen met zich mee. De nadelen zijn voornamelijk merkbaar voor de technici die aan deze systemen moeten werken. Vooral het diagnosticeren van deze systemen vraagt om een andere werkwijze dan de conventionele elektrische systemen. Voor het stellen van diagnose zijn onder meer systeemkennis en systeeminzicht nodig. In de opleiding “Diagnose CAN-bus en datanetwerken” zullen de verschillende bussystemen behandeld worden. Hieronder verstaan we ook de LIN-bus en de optische bus. In praktische opdrachten worden storingen via een vooraf opgezet stappenplan gediagnosticeerd.

Lees meer
Meer actueel ...