"Ik ben er erg trots op dat ik onderdeel mag zijn van deze nieuwe ontwikkeling. Het lijkt misschien simpel, een opleidingsinstituut opzetten, maar ga er maar aan staan. We hebben gewoon de allerbeste opleiders van Nederland onder één dak gekregen. De neuzen dezelfde kant op, de juiste partijen erachter en een enorme brok energie erin gestoken. Terwijl wij van origine geen opleiders waren. Maar natuurlijk wel ‘automotive begeesterd’, we zijn gewoon gek op ons vak."

"Die begeestering geven we door aan onze cursisten. Om eerlijk te zijn heb ik nooit over de landsgrenzen gekeken, naar hoe de opleiding van garagepersoneel in andere landen wordt aangepakt – ik kan mij echter niet voorstellen dat er landen zijn waar het beter geregeld is dan bij ons. Daar ben ik dus trots op. Dat ik mijn bijdrage daaraan kan leveren."

Uw contactpersoon

1 loket voor het totale pakket

Remco van Beek

Regiomanager Veenendaal

Locatie

Veenendaal
Einsteinstraat 41
3902 HN Veenendaal

Met de auto Met het OV
18.10.2018

Onderhoud en Diagnose aan Hybride Voertuigen

Veenendaal

De regelgeving omtrent uitlaatgasemissie wordt steeds strenger. Hierdoor zijn autofabrikanten steeds op zoek naar oplossingen om de uitlaatgasemissie gunstig te beïnvloeden. Eén van de oplossingen is gevonden in het toepassen van hybride technieken, hierbij wordt het voertuig voorzien van een verbrandingsmotor en een elektromotor. Een aantal autofabrikanten past deze techniek al toe op de normale productievoertuigen. Hierdoor is het mogelijk dat de universele autobedrijven hybride voertuigen in hun werkplaats krijgen. In de opleiding “Onderhoud en diagnose aan hybride voertuigen” worden de basiskennis over hybride techniek, de veiligheidsvoorschriften en de diagnosemogelijkheden betreffende specifieke hybride systemen behandeld. Tevens worden verschillende rijmodi tijdens een dynamische rijsessie ervaren.

Lees meer
18.10.2018

Veilig werken aan hybride- en elektrische voertuigen

Veenendaal

Hybridetechniek is nu al niet meer weg te denken uit de werkplaats, en het aandeel hybride en elektrische voertuigen zal alleen maar toenemen. Deze training is voor technici die aan het High Voltage (HV)-systeem gaan sleutelen. Tijdens deze ééndaagse training leer je hoe elektrische en hybride voertuigen in elkaar zitten. Dit helpt je om beter te begrijpen wat de risico’s zijn, zodat je weet hoe je veilig met deze voertuigen kunt werken. Zo voldoe je ook aan de verplichte branchenorm en de NEN9140-norm met betrekking tot het werken met elektrische en hybride voertuigen. Daarnaast leer je met een systeemtesters inzicht te krijgen in de diagnosemogelijkheden van het HV-systeem van deze voertuigen. Bij onze trainingen werk je aan een Toyota Prius, Mitsubishi I-MiEV en Honda Civic en een Opel Ampera (PHEV).

Lees meer
Meer actueel ...