De automotive branche is altijd in beweging. Er worden constant nieuwe modellen bedacht en ook op het gebied van techniek wordt men steeds innovatiever. De laatste jaren lijken deze ontwikkelingen allemaal samen te komen. Neem bijvoorbeeld de elektrische auto en de zelfrijdende auto. Benieuwd wat je nog meer te wachten staat? Lees dan snel verder. In deze blog hebben we namelijk de 3 grootste innovaties voor je op een rijtje gezet.

 

De zelfrijdende auto

De zelfrijdende auto lijkt misschien nog heel ver weg, maar niets is minder waar. De eerste zelfrijdende auto’s rijden ten slotte al rond in onder andere de Verenigde Staten. In Nederland ligt bovendien al een wetsvoorstel klaar om testritten met zelfrijdende auto’s zonder bestuurder in de auto uit te voeren. Uit onderzoek van KPMG blijkt zelfs dat Nederland wereldwijd het best voorbereid is op de komst van de zelfrijdende auto.

 

De duurzame auto

Duurzaamheid is een ‘hot’ item, ook in de automotive branche. Steeds meer autofabrikanten spelen hier slim op in door (gedeeltelijk) elektrische auto’s te ontwikkelen. De hybride auto is inmiddels al volledig ingeburgerd en ook de volledig elektrisch aangedreven auto is al geen zeldzaamheid meer. Maar er zijn meer alternatieven. Neem bijvoorbeeld de waterstofauto’s van Hyundai en Toyota. En wat dacht je van de bestelbus op waterstof van Volkswagen? In de toekomst zullen er alleen maar meer duurzame alternatieven komen voor auto’s met een verbrandingsmotor.

 

De intelligente auto

Oké, de zelfrijdende auto laat misschien nog heel even op zich wachten, maar veel moderne auto’s hebben al systemen aan boord die in verbinding staan met de directe omgeving. Zo kunnen veel nieuwe auto’s helpen bij inparkeren, de eerste signalen van vermoeidheid herkennen en zelfs een naderend ongeval zien aankomen én ingrijpen. Radartechniek, camera’s en slimme sensoren sturen deze belangrijke informatie door naar een krachtige computer. Deze verwerkt alle informatie en geeft vervolgens opdrachten door aan de auto.

 

Wat zijn de gevolgen voor de automonteur?

Ben jij werkzaam in de automotive branche? Dan staan je dus nogal wat veranderingen te wachten. Maar als automonteur kun je hier ook slim op inspelen. Volg bijvoorbeeld een opleiding automonteur voor volwassenen en doe belangrijke nieuwe kennis op. Zo leer je tijdens het Technisch Opleidingsplan van Automotive Academy bijvoorbeeld alles over het stellen van diagnoses aan elektronische systemen en het uitvoeren van scoopmetingen aan sensoren. Maar ook de training Veilig werken aan hybride- en elektrische voertuigen is onderdeel van het Technisch Opleidingsplan.

 

Dus, waar wacht je nog op? Schrijf je in voor een opleiding automonteur voor volwassenen bij een trainingslocatie bij jou in de buurt en haal dat certificaat!


Deel deze pagina met je netwerk!