Bel de Techline

Automotive Academy

Brembo Expert Pro

Brembo Expert Pro

Over de online training


De autobranche kenmerkt zich door een snelle technische ontwikkeling. Moderne lichtgewicht materialen doen hun intrede. Hybride en elektrische auto’s zijn in opmars. Maar ook rijhulp- en stabiliteitscontrolesystemen maken steeds meer deel uit van de standaarduitrusting. Deze ontwikkelingen hebben ingrijpende gevolgen voor het remsysteem en de manier waarmee we daar onderhoud en reparaties aan moeten uitvoeren. Wil je als autobedrijf een professionele remservice kunnen bieden maar ook voorkomende remproblemen kunnen diagnosticeren en oplossen dan is, naast de juiste onderdelen en gereedschappen, technische kennis een must. In samenwerking met de gerenommeerde leverancier Brembo bieden wij je de mogelijkheid om een interactieve online remmentraining te volgen.

Virtual Classroom Training

Deze remsysteemtraining is een Virtual Classroom Training. Dit houdt in dat de trainer live via een videostream de theorie uitlegt. Om de theorie direct in de praktijk toe te passen, wordt er na de uitleg van de theorie overgeschakeld naar de werkplaats, waar een andere trainer een praktijkcase presenteert. Vervolgens wordt in kleine groepjes in een break-out room de praktijkcase besproken. Samen moet de juiste diagnose gesteld worden om het probleem op te lossen. De uitkomsten worden hierna gezamenlijk besproken met de trainer. Tijdens de training zijn er diverse contactmomenten via polls en is er een extra trainer beschikbaar in de chatfunctie voor vragen. De training wordt afgesloten met een eindtoets.

Na het volgen van deze online training heb je de kennis om het remsysteem juist te onderhouden, diagnoses te stellen en zo mogelijke problemen te voorkomen.

Wat leer ik

Schijfremmen

Koeling
Cracking
Tweedelige remschijven
Klachten uit de praktijk mbt tweedelige remschijven
Oplossen en voorkomen van klachten over trillen
De juiste montageprocedures

Remblokken

Aandachtspunten bij montage
Voorkomen en oplossen van klachten over piepende remmen
Montage pasta, hoe en waar
Aandachtspunten remklauw

Moderne rem- en rijhulpsystemen

Hulpsystemen die gebruik maken van het remsysteem
De juiste remvloeistoffen gebruiken
De juiste verversingsprocedures

Het remsysteem van hybride-, en elektrische auto’s

Werking van het remsysteem
Aandachtspunten bij onderhoud en reparatie