Over deze workshop


Heb je de Brembo Expert training gevolgd? Het Brembo Expert Pro is de opvolging van de Brembo expert training en is onderdeel van de jaarlijkse opvolging. Brembo expert Pro maakt u een verdiepingsslag in de kennis op het gebied van remsystemen door gebruik te maken van meer praktijk voorbeelden. De autobranche kenmerkt zich door een snelle technische ontwikkeling. Hybride en elektrische auto’s zijn in opmars, rijhulp- en stabiliteitscontrolesystemen maken steeds meer deel uit van de standaarduitrusting. Deze ontwikkelingen hebben ingrijpende gevolgen voor het remsysteem. Wil je als autobedrijf een professionele remservice kunnen bieden dan is, naast de juiste onderdelen en gereedschappen, technische kennis een must.

Inhoud


- Schijfremmen: Slijtage, Controle en vervangen, Aandachtspunten bij onderhoud en reparatie, Omgaan met problemen uit de praktijk.
- Remsystemen bij hybride-, en elektrische auto’s: Werking remsysteem, Aandachtspunten bij onderhoud en reparatie.
- Moderne rem- en rijhulpsystemen: Elektronische remkrachtverdeling, Auto-Hold systemen, Adaptive cruiscontrol.
- Het remsysteem van de toekomst: Ontwikkeling van het remsysteem.
- Klantencontact: Geven van reparatieadvies.

Doel


Na het volgen van de workshop “Brembo Expert Pro” kent de cursist de opbouw en werking van moderne remsystemen en de juiste Brembo service-procedures. En is de cursist in staat om op de juiste manier onderhoud en reparaties uit te voeren aan moderne remsystemen van bijvoorbeeld hybride- en elektrische auto’s en composiet remmen. Ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen die het remsysteem ondergaat in de nabije toekomst. Daarnaast kan je de klant op een goede manier voor te lichten over de noodzaak van de juiste reparatieprocedure en het gebruik van Brembo kwaliteitsonderdelen.
  • Automotive Academy
  • AC1018
  • Voertuigsystemen

Brembo Expert Pro
  • Autotechnici op niveau 3 en 4 of meer dan 5 jaar werkervaring
  • Klassikaal en een praktijkgedeelte +/- 4 uur
  • Workshop

Locations