Over deze workshop


Wil je als autobedrijf op professioneel niveau onderhoud, diagnose en reparaties aan stuursystemen kunnen aanbieden? Dan is naast de juiste onderdelen en gereedschappen, technische kennis een must. In de workshop stuursystemen behandelen we op praktische wijze verschillende stuursystemen, zodat je eenvoudig de juiste diagnose stelt en de kans op herhaalschade minimaliseert.

Inhoud


- Opbouw en werking van (elektro-) hydraulische en elektrische stuurbekrachtiging. - Aandachtspunten bij onderhoud en reparatie. - Procedure en noodzaak van het spoelen. - Toepassen van diagnoseapparatuur in relatie tot moderne stuursystemen. - Praktische tips voor een snelle, correcte diagnose en reparatie aan moderne stuursystemen. - Omgaan met problemen en oplossingen uit de praktijk. - Nuttige tips voor het geven van het juiste reparatieadvies naar de klant.

Doel


Na het volgen van de workshop “stuursystemen” is de cursist bekend met de algemene werking en opbouw van de moderne stuurbekrachtiging systemen. Hij is in staat om onderhoud, diagnoses en reparaties aan deze moderne stuurbekrachtiging systemen uit te voeren. Door de snel veranderende technieken binnen de Automotive is naast product specifieke kennis vaak zelfs auto specifieke kennis nodig om een onderdeel van het stuursysteem correct te kunnen vervangen. Tijdens de workshop "stuursystemen" wordt de benodigde kennis aan moderne stuursystemen diepgaand behandeld in relatie tot aandachtpunten tijdens vervanging, reparatie, benodigde speciale gereedschappen en benodigde diagnose apparatuur voor het programmeren en/of coderen van de verschillende onderdelen van een modern stuursysteem.
  • Automotive Academy
  • AC1031
  • Voertuigsystemen

Stuursystemen
  • Autotechnici
  • Dagdeel
  • Workshop

Locations