Bij een automotive studie denken veel mensen direct aan een voltijd mbo- of hbo-studie. Maar ook als je al automonteur bent, kan een studie autotechniek interessant zijn. Bijvoorbeeld wanneer je jouw algemene technische kennis wilt verbeteren. Maar ook wanneer je regelmatig moeite hebt met een bepaald technisch vraagstuk. Een automotive studie kan interessant zijn voor iedereen in de automotive branche. Daarom geven wij je in deze blog 3 redenen om dit jaar nog een automotive studie te volgen.

 

1. Het behalen van dat felbegeerde papiertje

Dit scenario komt vaker voor dan je denkt. Zeker in de tijd dat je zonder papiertje nog heel eenvoudig werk kon vinden, werd het afronden of überhaupt volgen van een studie als niet zo belangrijk gezien. Maar tijden veranderen en dat papiertje is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Voor veel automonteurs een reden om alsnog een studie autotechniek te volgen én af te ronden. Dit hoeft niet per se een voltijd automotive studie te zijn, maar kan ook een cursus autotechniek of technische opleiding op maat zijn.

 

2. Huidige kennis opfrissen en nieuwe kennis opdoen

In de automotive branche volgen de veranderingen elkaar in rap tempo op. Zo heeft technologie de auto de afgelopen 10 jaar al ingrijpend veranderd. Van ingebouwde navigatiesystemen en parkeersensoren tot Bluetooth-integraties en Lane Departure Warning. En er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ontwikkelingen op het gebied van de zelfrijdende auto? Maar hoe ga je hier als automonteur mee om? Het is bijna onmogelijk om van al deze ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Daarom kiezen steeds meer mensen uit ons vak om hun kennis op te frissen of nieuwe kennis op te doen door middel van een automotive studie.

 

3. Verbeter je positie op de arbeidsmarkt

Wanneer je reden één en twee met elkaar combineert, kom je automatisch bij reden drie: het verbeteren van je positie op de arbeidsmarkt. Iedereen wil graag zekerheid. Vooral een stevige positie op de arbeidsmarkt is erg gewild. Want wie wil er nou niet zeker zijn van een vaste baan en een vast inkomen? Gelukkig kun je hier eenvoudig zelf invloed op uitoefenen; door een studie autotechniek te volgen! Dankzij de certificaten die je behaalt tijdens een automotive studie en de nieuwe kennis die je tijdens deze automotive studie opdoet, verbeter je namelijk automatisch jouw positie op de arbeidsmarkt.


Deel deze pagina met je netwerk!