Als er een branche is die geen enkel moment stilstaat, is het de automotive branche. De autotechniek is namelijk constant in ontwikkeling, waardoor innovaties elkaar in rap tempo opvolgen. Daarom streven we er bij Automotive Academy naar altijd als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen is Remote Diagnostics; een tool die het mogelijk maakt op afstand diagnoses te stellen. Zo staan we schouder aan schouder, met de garagehouder en monteur. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Daar vertellen we je in dit artikel meer over. 

 

Wat is Remote Diagnostics?

Met Remote Diagnostics kan ons servicecenter verbinding maken met een auto die bij jou in de werkplaats staat. Dat klinkt misschien heel futuristisch, maar eigenlijk werkt het heel simpel. Tussen de monteur, de auto en ons servicecenter staat de zogenaamde AutoNiveau Remote Diagnostics (ARD). De ARD interface wordt aangesloten op een tablet met internetverbinding en de EOBD-stekker van de auto. Op de tablet selecteer je vervolgens eenvoudig de auto en de werkzaamheden. Daarna maakt een van de medewerkers van het servicecenter verbinding met de auto om te coderen of programmeren op afstand. Wanneer de klus geklaard is, krijg je hier bericht van op de tablet en komt er via de auto een signaal door. 

 

De voordelen van Remote Diagnostics

Een van de grootste voordelen van Remote Diagnostics is dat je als monteur sneller in staat bent onderdelen te configureren, coderen en programmeren. Via de EOBD-stekker en ARD krijg je als monteur toegang tot informatie die voor de meeste universele garagebedrijven niet toegankelijk is. Zo kan je als universeel garagebedrijf veel meer werkzaamheden zelf uitvoeren, zonder hulp van de merkdealer. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een service interval reset en het inleren van sleutels en trekhaken. Zelfs het spanningsloos schakelen van een Volkswagen e-Golf kan op afstand worden gedaan worden. 

 

Kortom, met Remote Diagnostics ben je minder afhankelijk van de merkdealer en kan je beter én sneller werk leveren aan de klant. Zo onderscheid je jezelf als merkonafhankelijk garagebedrijf. Wil jij ook sneller klaar zijn voor de nieuwe klant? Kijk voor meer informatie over de kosten op de pagina Remote Diagnostics.


Deel deze pagina met je netwerk!