Waar het onderhouden en repareren van elektrische auto’s voor veel garagehouders en monteurs een aantal jaar geleden nog een ver-van-mijn-bed-show was, is de elektrische auto inmiddels niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. In de komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen alleen maar toenemen en daarmee groeit ook de vraag naar hierin gespecialiseerde werkplaatsen die reparaties en onderhoud aan deze voertuigen kunnen uitvoeren. Wil jij niet wachten tot het te laat is? Dan is dit hét moment om als garagebedrijf in te spelen op deze trend. Automotive Academy helpt je daarbij met het EV opleidingsplan. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

 

Word een echte EV specialist

Met de opkomst van elektrische voertuigen is er een aanzienlijke kenniskloof ontstaan onder huidige autotechnici. Het onderhouden en repareren van elektrische voertuigen vereist namelijk specifieke kennis en vaardigheden. Tijdens het tweejarige EV opleidingsplan zorgen we er samen voor dat jij de juiste kennis krijgt om onderhoud en reparaties aan zowel elektrische als hybride voertuigen uit te voeren. Je leert alles over onderhoud, reparaties en het stellen van diagnoses aan bijvoorbeeld de aandrijflijn, comfortsystemen en het batterijmanagement van elektrische voertuigen. Dit doe je niet online, maar in een van onze zes moderne trainingslocaties waarbij je aan verschillende elektrische en hybride voertuigen werkt, zoals een Tesla, Volkswagen e-Golf en Renault ZOE.

 

Trainen met extra’s

Het EV opleidingsplan is een tweejarige opleiding, die bestaat uit vier praktijktrainingen per jaar. Bovendien betekent trainen bij Automotive Academy trainen met extra voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot onze technische EV-helpdesk. Ideaal voor de momenten dat je zelf even vastloopt! Onze helpdeskmedewerkers staan klaar om je te ondersteunen met technische kennis en toegang tot fabrieksdocumentatie. Zo helpen wij je bij het oplossen van complexe EV-vraagstukken.

 

Ook voor niet-technici

De overgang naar elektrische voertuigen heeft niet alleen gevolgen voor autotechnici, maar beïnvloedt het werk van iedereen in het bedrijf. Met de komst van deze nieuwe voertuigen veranderen ook de klantvragen in de showroom en werkplaats. Hoe werkt een elektrische auto? Wat zijn de totale kosten? Hoe vraag je een laadpaal aan en welke subsidieregelingen zijn beschikbaar? Hoe je hier als sales- en service-adviseur mee omgaat, leer je in onze drie trainingsmodules uit het Adviseur e-voertuigen opleidingsplan. Ben je bedrijfsleider en/of eigenaar en wil jij je tijdig voorbereiden op de verdere opkomst van elektrische voertuigen? Dan helpen onze EV businessplan trainingen jou bij het maken van een analyse van je huidige kostenstructuur en kijken we naar een nieuw verdienmodel en hoe je jouw klanten hierin kunt meenemen.

 

Samen zorgen we voor een toekomstbestendig bedrijf, zodat jij klaar bent voor de nieuwe klant. Klaar voor de elektrische auto’s die bij jou binnenrijden. Wil je meer weten over het EV opleidingsplan? Download dan de brochure of neem contact op met een van onze Regiomanagers.

 

Om te kunnen deelnemen aan dit opleidingsplan is een NEN-9140 certificatie een vereiste.

 


Deel deze pagina met je netwerk!