Waar men een aantal jaar geleden nog raar opkeek als je in een hybride Toyota Prius reed, zijn de hybride- en elektrische auto tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig en er wordt zelfs voorspeld dat er in 2035 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht. De auto’s met een klassieke verbrandingsmotor zullen langzaam uit het straatbeeld verdwijnen. Maar wat betekent de auto van de toekomst voor de toekomst van de automonteur? Je leest er alles over in deze blog.

 

De elektrische auto

In 1997 werd de hybride Toyota Prius op de markt gebracht. Zo’n 20 jaar later heeft bijna ieder automerk wel een of meerdere modellen die deels of volledig elektrisch worden aangedreven. Het rijden van een Tesla is ‘hip’ en de elektrische auto wordt voor steeds meer mensen betaalbaar. Doordat mensen steeds vaker elektrisch gaan rijden, wordt de vraag naar autogarages die reparaties en onderhoud aan hybride- en elektrische voertuigen kunnen uitvoeren steeds groter. De huidige kennis op mechanisch gebied zal plaats moeten maken voor kennis en vaardigheden in elektronica. Dit geldt zowel voor onderhoud als voor reparatie en diagnose. Maar ook op het gebied van hoogspanningstechnologie zal er nieuwe kennis nodig zijn. High Voltage systemen vragen namelijk om extra specialistische kennis.

 

Klaar voor reparatie elektrische auto’s

Deze ontwikkelingen brengen veel nieuwe uitdagingen voor garagehouders met zich mee. Het opdoen van nieuwe kennis is nu dan ook belangrijker dan ooit. Wil jij klaar zijn voor nieuwe technieken? Klaarstaan voor de nieuwe klant? Dankzij de opleidingstrajecten van Automotive Academy hoeft jouw garagebedrijf in de toekomst geen ‘nee’ meer te verkopen.


Wil je graag alles weten over onze opleidingen op het gebied van hybride- en elektrische voertuigen? Of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl.


Deel deze pagina met je netwerk!