De technische status van een auto op afstand inzien? Klanten via een appje op de hoogte brengen van mankementen of herinneren aan de APK die binnenkort verloopt? De ‘connected werkplaats’ is steeds meer in opkomst. Niet gek als je bedenkt dat auto’s tegenwoordig ‘connected’ met de fabrikant van de band afrollen. Maar wat betekent dat voor de (universele) werkplaats? Komen auto’s nog wel bij jou op de brug of kiezen klanten voor het digitale contact met de fabrikant?

 

Het belang van innoveren

Als we het hebben over connectiviteit binnen de automotive branche, zien we een duidelijke tweedeling. De ene groep is actief bezig met het doorvoeren van veranderingen en doet er alles aan om bij de tijd te blijven. De andere groep komt pas in actie als het nodig is. En dat brengt risico’s met zich mee. Want wat doe je als er morgen een auto de werkplaats binnenkomt die je niet kan uitlezen? De kans is groot dat deze klant nooit meer terugkomt.

 

Gelukkig kan je dit probleem sinds een aantal jaar eenvoudig voorkomen. Dankzij de Euro 5-wetgeving zijn autofabrikanten namelijk verplicht fabrieksinformatie en documentatie online beschikbaar te stellen voor de aftermarket. Na één workshop kan je zelfstandig een account bij een fabrikant creëren, weet je waar je de documentatie kan vinden en kan je een ECU van nieuwe software voorzien. 

 

Efficiënt werken en klanten behouden

Wie wil er nu niet efficiënter werken en klanten behouden? Dankzij de juiste garagesoftware wordt dit een stuk eenvoudiger. Zo kan je zien van welke auto’s de komende tijd de APK gaat vervallen of de garantie verloopt. Door de klant hierover in te lichten, verleen je niet alleen een stukje extra service, maar voorkom je ook dat hij met zijn auto naar een andere garage gaat. Heeft de software een koppeling met WhatsApp? Dan kan je klanten eenvoudig op de hoogte houden over het onderhoud aan zijn auto en de status van de reparatie.

 

Kortom, je kan als garagebedrijf niet meer achterblijven op het gebied van innovatie. Bij Automotive Academy weten we dat net zo goed. Daarom helpen wij je klaar te zijn voor de nieuwe klant. Bekijk het complete aanbod van opleidingen en praktische workshops onder het kopje ‘Aanbod’.


Deel deze pagina met je netwerk!