Dat elektrificatie een ‘hot topic’ is binnen de automotive branche, weten we allemaal. Het aantal elektrische auto’s in ons land blijft groeien en steeds meer autofabrikanten besluiten volledig in te zetten op elektrificatie. We kijken dan ook niet vreemd op als er weer een nieuwsbericht verschijnt over nieuwe technieken omtrent elektrisch rijden. Maar is al deze aandacht wel terecht? Uit recent onderzoek van adviesbureau KPMG blijkt namelijk dat connectiviteit en digitalisering de belangrijkste uitdagingen zijn voor de auto-industrie. Niet gek, als je bedenkt dat technologische ontwikkelingen en connectiviteit vandaag de dag een grote rol spelen in ons leven. Maar wat betekent dit voor de toekomst? Daar vertellen wij je graag alles over in deze blog.

 

De opkomst van de connected car

Auto’s die verbonden zijn met het internet en data verzamelen over onder andere het brandstofverbruik, de locatie van de auto, het rijgedrag en de technische staat van de auto. Een aantal jaar geleden leek dit nog te mooi om waar te zijn, maar inmiddels is de zogenoemde ‘connected car’ niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Uit onderzoek van KPMG blijkt echter dat de Nederlandse automotive branche de opkomst van de connected car onderschat. Zonde, want als autogarage kan je hier veel profijt uithalen. In de blog ‘Hoe ziet de autowerkplaats eruit in 2040?’ geven we je een aantal concrete tips. Zorg bijvoorbeeld dat je alle voertuig- en gebruikersdata kan koppelen aan onderhoudshistorie.

 

Digitalisering binnen jouw bedrijf

Maar digitalisering speelt niet alleen een rol binnen de autotechniek zelf. Ook digitaal in contact staan met de klant wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor een goede klantrelatie, maar ook voor het verhogen van de transparantie van jouw garage. Herinner jouw klanten bijvoorbeeld via e-mail of WhatsApp aan het verlopen van hun APK. Of houd ze op de hoogte en stuur foto’s van uitgevoerde of benodigde werkzaamheden. Zo verlaag je ook de drempel voor (potentiële) klanten om contact met jou op te nemen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het digitaliseren van jouw garagebedrijf!

 

Bronnen:


Deel deze pagina met je netwerk!