Dankzij Pass-Thru kunnen universele garagebedrijven op dealerniveau diagnoses stellen en reparaties uitvoeren. Zo wordt bijvoorbeeld het uitvoeren van software-updates of het invullen van het digitale onderhoudsboekje een fluitje van een cent. Logisch dat steeds meer bedrijven de afgelopen jaren hebben besloten te investeren in Pass-Thru. Toch zijn er nog altijd veel garages die er het nut niet van inzien. Zonde, want Pass-Thru biedt juist heel veel voordelen. Bovendien verdien je de investering snel weer terug. Hoe? Dat lees je in deze blog.

 

Wat zijn de kosten van Pass-Thru?

Van Pass-Thru wordt vaak ten onrechte gedacht dat je flink moet investeren in nieuwe apparatuur, maar in de meeste gevallen is dit helemaal niet nodig. Diagnoseapparatuur dat volgens de protocollen J2534-2 en ISO22900 werkt, is namelijk ook geschikt om Pass-Thru uit te voeren. Ook de kosten voor het aanmaken van een account bij een fabrikant vallen reuze mee. Hier betaal je vaak een relatief klein bedrag voor en is in sommige gevallen zelfs helemaal gratis. Heb je eenmaal een account bij een fabrikant, dan betaal je per uur, dag, maand of jaar. Automotive Academy raadt aan om niet direct een jaarlicentie te kopen, maar eerst bijvoorbeeld een uur in te kopen. Dit kost meestal slechts een paar euro. 

 

Zo verdien je de kosten terug

Ok, de kosten voor Pass-Thru vallen dus best mee. Bovendien verdien je die investering snel weer terug. Pass-Thru biedt namelijk diverse voordelen én kansen:
 

  • Je kan complexere problemen oplossen, waardoor je meer klanten kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van software-updates. 
  • Je kan snel foutcode-informatie ophalen, waardoor je nóg sneller de juiste diagnose kan stellen. Zo bespaar je tijd en kan je meer klanten op een dag helpen. 
  • Je kan zelf onderhoud op dealerniveau uitvoeren, waardoor je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van de merkdealer. Dat scheelt flink wat ritjes naar de dealer! 
  • Het maakt je een aantrekkelijke werkgever voor techneuten. Zo kan je jouw klanten in de toekomst nog beter servicen. 

Kortom, er zijn genoeg redenen om vandaag nog aan de slag te gaan met Pass-Thru. Om helemaal op de hoogte te zijn van de ins en outs van Pass-Thru biedt een workshop uitkomst. Bij Automotive Academy bieden wij diverse Pass-Thru workshops aan. Zo wordt tijdens de training Pass-Thru Auto’s de Baas aangegeven welke gegevens nodig zijn om een account bij een fabrikant te creëren en leren wij je precies waar je de benodigde documentatie vindt. Daarnaast doorloop je zelf alle stappen om een ECU van nieuwe software te voorzien. Ook bieden we diverse online Pass-Thru trainingen aan op merkniveau. 

 

Zo ben jij na het volgen van de workshop klaar voor Pass-Thru en klaar voor de nieuwe klant!


Deel deze pagina met je netwerk!