Tijdens een opleiding tot monteur leer je alles over het repareren en onderhouden van auto’s. Maar omdat auto’s steeds meer elektronica en computersystemen bevatten, zal de opleiding tot monteur ook langzaam veranderen. Als monteur in opleiding moet je namelijk ook kennis opdoen op het gebied van elektronicasystemen en softwaretoepassingen. Maar wat betekent dit voor de monteurs die hun opleiding tot monteur al hebben afgerond? Hoe speel je als automonteur in op de sterk ontwikkelende automotive branche? In deze blog vertellen wij je hier alles over.

 

De opleiding tot monteur verandert

Als automonteur ben je tijdens de opleiding tot monteur technisch opgeleid. Je werkzaamheden bestaan over het algemeen uit het repareren en onderhouden van auto’s. Maar mede door de komst van de elektrische auto zal de kennis op mechanisch gebied steeds meer plaats moeten maken voor kennis en vaardigheden op het gebied van elektronica. En deze kennis ontbreekt bij veel huidige monteurs. Tijdens de opleiding tot monteur behoorde dit voorheen namelijk niet tot de lesstof. Dit geldt niet alleen voor het stellen van diagnoses, maar ook voor onderhoud en reparatie. Daarnaast zullen automonteurs zich moeten verdiepen in zaken als hoogspanningstechnologie. Een High Voltage systeem vraagt namelijk om specialistische kennis.

 

Doe nieuwe kennis op

Om als automonteur bij te blijven, is het volgen van een cursus, training of opleiding noodzaak geworden. Een van de belangrijkste ontwikkelingen is de opkomst van hybride- en elektrische auto’s. Spijker je kennis op dit gebied bij met een cursus elektrische voertuigen. De vraag naar autogarages en automonteurs voor reparatie en onderhoud aan deze voertuigen wordt namelijk steeds groter. Met een cursus elektrische voertuigen doe je nieuwe kennis op én verstevig je jouw positie in de arbeidsmarkt.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de cursus elektrische voertuigen? Of ben je op zoek naar een andere cursus, training of opleiding? Bekijk dan het complete aanbod of neem contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl.


Deel deze pagina met je netwerk!