De automotive sector ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Zo snel zelfs, dat het voor veel garagehouders en automonteurs nauwelijks bij te houden is. Laat staan voor de receptionist(e) van de autogarages. Door de stroom aan nieuwe ontwikkelingen kan het soms best lastig zijn de ‘nieuwe klant’ te helpen. En dát wil je natuurlijk voorkomen. De brug moet te allen tijde vol blijven en de klanten mogen niet weglopen. Gelukkig kan iedereen die werkzaam is in de automotive branche bijdragen aan een hogere omzet. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het volgen van een automotive cursus of studie? In deze blog vertellen we je graag meer over de verschillende mogelijkheden van het opdoen van de juiste automotive-kennis.

 

Verschillende mogelijkheden automotive studie

 

Wanneer je op zoek bent naar een automotive studie, merk je al snel dat je kunt kiezen uit honderden verschillende studies. Van korte cursussen en workshops die je kennis opfrissen tot studies en opleidingsplannen die je nieuwe kennis bijbrengen. Wanneer je écht stappen wil maken, zul je nieuwe kennis op moeten doen. Kies daarom voor een automotive studie die bij jou past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een commerciële studie waarin je leert hoe je met klanten om moet gaan? Wil je juist nieuwe technische kennis opdoen? Dan is een technisch opleidingsplan echt iets voor jou.

 

De juiste commerciële vaardigheden aanleren

Commerciële mensen zijn onmisbaar in iedere organisatie. Er zijn diverse opleiders die een speciale automotive studie aanbieden. Tijdens zo’n studie leer je bijvoorbeeld hoe je klantrelaties opbouwt en behoudt, hoe je verkoopsignalen kunt herkennen en hoe je hier op inspeelt en hoe je orders eenvoudig en veilig kunt afsluiten.

 

Technische kennis opdoen

Wil je nieuwe technische kennis opdoen? Dan is een technische automotive studie meer geschikt voor jou. Hierin leer je bijvoorbeeld alles over het stellen van (nieuwe) diagnoses, hoe je onderhoud uitvoert aan hybride voertuigen en leer je alles over de nieuwe en aangepaste regelgeving in jouw vakgebied. Dit is zowel interessant voor echte technici als niet-technici.

 

Kies de juiste aanbieder

Ben je op zoek naar een automotive studie die bij jou past? Dan kun je kiezen uit tientallen verschillende aanbieders. Maar hoe kies je nu de juiste aanbieder? Wij geven je graag een aantal tips:

 

  • Kies een aanbieder die goed aangeschreven staat. Wat zijn de ervaringen van anderen?
  • Kies een aanbieder die goed bereikbaar is. Bijvoorbeeld telefonisch, per mail of via WhatsApp.
  • Kies een aanbieder met een hoog slagingspercentage. Dit is natuurlijk geen zekerheid, maar geeft wel meer vertrouwen.
  • Kies een aanbieder met meerdere opleidingscentra. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt.
  • Kies een aanbieder die ook technische ondersteuning aanbiedt, voor wanneer je er zelf niet meer uit komt. 

Bij Automotive Academy ben je aan het juiste adres voor een goede automotive studie. Als onafhankelijk instituut werken we in onze zes locaties samen met de meest gerenommeerde opleiders van Nederland. Dankzij onze Automotive Techline, de hotline voor alle werkplaatsvragen, kun je snel met ons schakelen wanneer je ergens mee zit. Al deze factoren dragen bij aan ons slagingspercentage van maar liefst 92%. Ben je benieuwd naar de opleidingen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl.


Deel deze pagina met je netwerk!