Bij veel garagehouders staat 1 april waarschijnlijk al rood omlijnd in de agenda. Vanaf die datum mogen werkzaamheden aan componenten en software die te maken hebben met voertuigbeveiliging namelijk alleen nog maar uitgevoerd worden door gecertificeerde bedrijven én medewerkers. Inmiddels is het ook mogelijk om dit zogenaamde SERMI-certificaat te behalen en in deze blog leggen wij je uit hoe je dit in 5 simpele stappen doet!

 

1. Bestel jouw certificaat

Stap één is het bestellen van certificering voor zowel het garagebedrijf als de medewerkers. Dit kan bij certificeringsinstanties zoals Kiwa. De vervolgstappen in deze blog zullen dan ook gebaseerd zijn op het aanvragen van een certificaat bij Kiwa. 

 

2. Start de aanvraag

Wanneer de betaling is voldaan, kan je aan de slag met het aanleveren van alle benodigde bedrijfsinformatie en contactgegevens van de te certificeren medewerkers. Zij ontvangen ieder persoonlijk een e-mail om hun aanvraag te voltooien. 

 

3. Aanvraag van de medewerker

Via de persoonlijke uitnodigingsmail kunnen de medewerkers de aanvraag zelf voltooien. Dit doen zij door simpelweg alle vereiste gegevens te uploaden in het portaal. Zodra de aanvraag compleet is, wordt deze verzonden naar de betreffende certificeringsinstantie. 

 

4. Beoordeling certificeringsinstantie

Sit back and relax, want zodra de aanvraag van het bedrijf en de medewerker(s) volledig is ingevuld, gaan de medewerkers van de certificeringsinstantie aan de slag met de beoordeling. Zij checken of alles voldoet aan de SERMI-norm. 

 

5. SERMI-gecertificeerd!

Gefeliciteerd, het bedrijf en de medewerkers zijn nu gecertificeerd! Het certificaat geldt voor een periode van 5 jaar. Het enige wat nu nog rest, is het downloaden van de Digidentity app. Deze app zorgt voor het uitgeven van SERMI-certificaten. De uitleg over activatie en gebruik van de app ontvang je per e-mail. 

 

Certificering behouden

Houd er rekening mee dat er tijdens de periode dat jouw SERMI-certificaat geldt, eenmalig een onaangekondigde controle op locatie kan worden uitgevoerd. De certificeringsinstantie controleert dan of het bedrijf en de medewerkers aan alle voorwaarden voldoen. Op de website van Kiwa lees je welke verplichtingen je hebt na certificering. 

 

 


Deel deze pagina met je netwerk!