In 2002 kwam er, dankzij Europarlementariër Mario Monti, eindelijk een einde aan de concurrentiebelemmering binnen de automotive branche met de Wet Monti. Het Europees Parlement schrijft met deze wet voor dat autofabrikanten verplicht zijn om technische informatie voor onderhoud en reparaties aan auto’s beschikbaar te stellen aan het universele autobedrijf. Zo zorgt de Wet Monti voor een eerlijke concurrentie tussen merkdealers en onafhankelijke autobedrijven. Toch maken nog lang niet alle garagebedrijven hier gebruik van. De reden? Ze beschikken niet over de juiste kennis. Welke kennis je nodig hebt en hoe je die op doet, lees je in deze blog. 

 

Fabrieksdocumentatie raadplegen

Door de snel ontwikkelende autobranche worden toegepaste technieken met de dag complexer. Fabrieksdocumentatie is dan ook essentieel voor het stellen van de juiste diagnose en het goed uitvoeren van onderhoud en reparaties. Beschik je niet over de juiste informatie? Dan loop je het risico dat een auto niet op de juiste manier is gerepareerd met eventuele defecten als gevolg. Gelukkig heb je met behulp van Pass-Thru snel en eenvoudig toegang tot deze informatie. 

 

Online Training Pass-Thru

Toch vinden veel garagebedrijven het lastig om Pass-Thru toe te passen in de praktijk. Veelgehoorde argumenten zijn dat het lang duurt voordat je weet wat je waar kunt vinden en dat het veel tijd kost om te leren omgaan met de verschillende sites van fabrikanten. Maar daar heeft Automotive Academy iets op bedacht: een online Pass-Thru training. Tijdens de Online Pass-Thru Training VAG worden het werken met fabrieksdocumentatie van de VAG groep (Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda) en het uitvoeren van de software-updates uitgelegd. Heb je de cursus succesvol afgerond? Dan ben je in staat om zelfstandig werkplaatsdocumentatie te raadplegen van de VAG groep en te werken met de diagnosetester. 

 

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Boek de training dan direct via de website, klik op ‘Mijn Automotive Academy’ en start de training! Volg jij liever een andere training? Houd dan onze website in de gaten. Hier vind je binnenkort meer online trainingen. 


Deel deze pagina met je netwerk!