Als autotechnicus houd jij je bezig met het onderhouden, inspecteren en repareren van auto’s en bijbehorende systemen. Daarnaast kun je onderdelen vervangen en afstellen en kun je accessoires in- en uitbouwen. Maar als autotechnicus ben je niet alleen bezig met het sleutelen aan auto’s. Je werkt ook veel samen met collega’s en hebt contact met klanten. We zouden kunnen stellen dat je als autotechnicus onmisbaar bent in een garagebedrijf. Maar is dat wel zo? Door de ontwikkelingen in de automotive branche is het namelijk best lastig om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Om je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen, is het zo belangrijk om te blijven ontwikkelen. In deze blog vertellen wij je precies hoe je dat doet.

 

De voordelen van een cursus autotechniek voor een autotechnicus

Om jezelf als autotechnicus te blijven ontwikkelen, is het volgen van een cursus autotechniek een slimme keuze. Wanneer je kiest voor een cursus op maat weet je bovendien zeker dat je dingen leert die je nog niet wist. Vervolgens kun jij jouw kennis bijspijkeren op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Zo leer je bijvoorbeeld alles over de nieuwste elektrische- en hybride systemen of haal je jouw F-gassen certificaat. Met deze kennis kun je niet alleen de nieuwe klant beter helpen, maar maak jij jezelf bovendien onmisbaar voor een garagebedrijf.

 

Kies een cursus autotechniek die bij jou past

Wanneer je als autotechnicus op zoek gaat naar een cursus autotechniek kom je er al snel achter dat er veel keuze is. Van online cursussen van slechts een dag tot een heus opleidingsplan met praktijkoefeningen. Bij het vinden van de juiste cursus autotechniek zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wie is bijvoorbeeld de aanbieder van de cursus? Is dit een bekend opleidingsinstituut met fysieke locaties of een opleider waar je zelfs op het internet weinig over kunt vinden? Op welke manier trainen ze? En past deze manier ook bij de manier waarop jij graag leert? En wat ontvang je na het voltooien van de cursus? Sommige opleiders reiken bijvoorbeeld geen officieel certificaat uit. Dat is zonde, want alleen met een officieel certificaat kun jij bewijzen dat jij de cursus autotechniek voor de autotechnicus daadwerkelijk hebt gevolgd én dat je de vaardigheden op dat gebied ook echt in de vingers hebt.

 

Nu je precies weet hoe jij als autotechnicus de juiste cursus autotechniek kunt vinden, kan de zoektocht beginnen. Bekijk bijvoorbeeld eens het Technisch Opleidingsplan van Automotive Academy. Een technisch opleidingsplan geheel op maat met praktijkoefeningen en een officieel certificaat na het afronden van de opleiding. Wil jij jouw automotive kennis bijspijkeren? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl.


Deel deze pagina met je netwerk!