De afgelopen jaren zijn remsystemen een stuk ingewikkelder geworden én hebben ze het steeds zwaarder gekregen. Zo is de elektrische handrem inmiddels niet meer weg te denken uit de automotive industrie en komen er steeds meer auto’s de werkplaats inrijden voorzien van de nieuwste technieken. Van antiblokkeer- en tractiesystemen tot stabiliteitscontrolesystemen; al deze systemen zorgen voor extra slijtage en vragen om extra kennis. Daarom staat in deze blog de workshop Brembo Remmen Expert centraal. Benieuwd wat deze workshop precies inhoudt? Wij vertellen je hier graag meer over.

 

Professionele remservice

Als autobedrijf wil je natuurlijk goede, professionele remservice bieden. Dan is, naast de juiste onderdelen en gereedschappen, technische kennis een echte must. En hoe kun je die kennis nu beter opdoen dan via de gerenommeerde leverancier van remmen Brembo? Tijdens de training leer je alles over de principes en ontwikkelingen van remsystemen. Van de werking van remsystemen en het ontstaan van slijtage tot het uitvoeren van correct onderhoud. Daarnaast zullen ook de verschillende elektronische veiligheidssystemen aan bod komen.

 

Inhoud van de training

Tijdens de training komt de belangrijkste theorie aan bod. Om het overzichtelijk te maken, is de Brembo Remmen Expert training onderverdeeld in zes onderdelen: 

 

  • Inleiding remmen. Wrijvingscoëfficiënt, asbelasting, omzetten van kinetische energie naar warmte, koeling.
  • Remblokken/-schoenen. Specificaties, modificaties, belang montagemateriaal, slijtagepatronen en oplossingen.
  • Remschijven. Kromme remschijven, fading, oververhitting, overbelasting, sponsachtig remgevoel, slijtagepatronen en oplossingen, keramische- en premium remschijven.
  • Remhydrauliek. Remolie specificaties, ontluchten, hydraulische werking.
  • Elektronische remhydrauliek. Werking en diagnose elektrische handrem.
  • Veiligheidssystemen. ESP, EDS, ASR (TC), ACC, AHA.

 

De voordelen van Brembo Remmen Expert

Een Brembo Expert beschikt over de benodigde kennis om onderhoud aan remsystemen uit te voeren. En laat dat nu juist zo belangrijk zijn in de automotive branche. Daarmee onderscheid je jezelf van de concurrentie. Bovendien lift je als Brembo Expert mee op promotionele activiteiten, zodat nieuwe klanten jouw garagebedrijf makkelijk weten te vinden. Maar het grootste voordeel is toch wel de no-nonsense garantie van Brembo. Dit houdt in dat de garantie altijd wordt vergoed wanneer de procedure correct is uitgevoerd en het juiste gereedschap is gebruikt. 

 

Kortom, meer naamsbekendheid en nieuwe leads zonder extra inspanningen dankzij één training. De training wordt gegeven bij één van de zeven vestigingen van de Automotive Academy en bestaat uit een theoriegedeelte en een examen. Heb je de training succesvol afgerond? Dan mag je jezelf Brembo Expert noemen! Schrijf je direct in voor de training of neem contact met ons op.


Deel deze pagina met je netwerk!