Waar het vroeger nog eenvoudig was om als automonteur aan werk te komen zonder diploma of werkervaring, is dat tegenwoordig wel anders. De meeste autobedrijven en garages vragen meerdere jaren werkervaring én een afgeronde opleiding autotechniek. Daarnaast wordt er vaak om specifieke kennis gevraagd, zoals een APK-diploma of kennis van de nieuwste computersystemen. Hier kunnen de meeste automonteurs van nu niet aan voldoen. Om toch een goede positie in de arbeidsmarkt te behouden, is het belangrijk dat je jezelf als automonteur blijft ontwikkelen. Het volgen van een automonteur opleiding voor volwassenen kan een oplossing zijn. Benieuwd wat dit inhoudt? Dat lees je in deze blog.

 

Verstevig je positie in de arbeidsmarkt

Zoals eerder al genoemd, vragen steeds meer autobedrijven en garages monteurs met meerdere jaren ervaring en een afgeronde automonteur opleiding. Daarnaast is specifieke kennis vaak een pré. Door een opleiding automonteur voor volwassenen te volgen, speel je hier handig op in. Breid jouw huidige kennis uit met een specifieke training of workshop. 

Met de automonteur opleiding voor volwassenen van Automotive Academy speel je in op de nieuwste ontwikkelingen

Het opdoen van nieuwe kennis is op dit moment belangrijker dan ooit. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Neem bijvoorbeeld de nieuwe technieken op het gebied van computersystemen. Of de ontwikkeling van de hoogspanningstechnologie voor hybride voertuigen. Allemaal recente ontwikkelingen die specialistische kennis vereisen, waardoor je als automonteur niet kunt achterblijven en wel nieuwe kennis op moet doen.

 

Hoe werkt de automonteur opleiding?

Bij Automotive Academy vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen niveau traint. Daarom meten we met een niveautoets jouw huidige kennisniveau, zodat we precies weten welke trainingen bij jou passen en welke niet. Na het voltooien van deze toets wordt een persoonlijk opleidingsplan opgesteld met een overzicht van de te volgen trainingen. Je start met een e-learning module en volgt daarnaast vier dagen praktijktraining per jaar. Dit doe je uiteraard op een trainingslocatie naar keuze. 

 

Welke opleiding autotechniek moet ik kiezen?

Ben je op zoek naar een automonteur opleiding voor volwassenen? Dan kun je vaak kiezen uit verschillende opleidingen, workshops en trainingen. Maar welke opleiding autotechniek moet je nu kiezen? Een groot voordeel van een opleidingsplan is dat deze, dankzij de niveautoets, altijd aansluit op jouw huidige kennisniveau. Zo weet je zeker dat je de komende jaren op het juiste niveau traint. De inhoud van workshops en trainingen staat daarentegen al vast. Het grootste voordeel van deze cursussen? Je bent binnen een paar uur weer helemaal op de hoogte van een bepaald onderwerp. 

 

Wat zijn de kosten voor automonteur opleiding voor volwassenen?

De kosten van een automonteur opleiding voor volwassenen variëren sterk. Kies je voor een compleet opleidingsplan dat geheel op maat is gemaakt? Dan betaal je bij Automotive Academy € 1.292,- per jaar. Liever je kennis over één specifiek onderwerp bijspijkeren? Dat kan al vanaf € 50,-. 

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een opleiding automonteur voor volwassenen? Bekijk dan het complete aanbod of neem contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl


Deel deze pagina met je netwerk!