De laatste jaren heeft de automotive sector zich in rap tempo ontwikkeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de komst van de elektrische auto en ‘connected cars’. Hierdoor zullen de auto’s met een klassieke verbrandingsmotor langzaam uit het straatbeeld verdwijnen en wordt de auto met een geïntegreerde mobilofoon een waar ‘collector’s item’. Maar deze ontwikkelingen beïnvloeden ook het bestaan van de autogarage. Het opdoen van nieuwe kennis wordt namelijk steeds belangrijker voor zowel de garagehouder als de monteur. Wil je weten waarom en hoe je dat goed aanpakt? Dat vertellen we je graag in deze blog.

 

De opkomst van de elektrische auto

Sinds de Toyota Prius, die in 1997 op de markt werd gebracht, heeft de automotive sector enorme stappen gezet op het gebied van elektrotechniek. Ondertussen zijn we zo’n 20 jaar verder en ziet de toekomst van de elektrische auto er rooskleurig uit. Bijna ieder automerk heeft een of meerdere (deels) elektrisch aangedreven modellen op de markt gebracht en wanneer we een Tesla zien langsrijden, kijken we niet eens meer gek op. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een elektrische auto. Waar er in 2015 nog ‘maar’ zo’n 90.000 elektrische voertuigen rondreden, is dit aantal in 2017 gestegen naar zo’n 122.000![1] Doordat het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt, stijgt ook de vraag naar autogarages die reparaties aan hybride- en elektrische auto’s kunnen uitvoeren. De huidige kennis op mechanisch gebied zal daarom steeds meer plaats moeten maken voor kennis en vaardigheden op het gebied van elektronica. Dit geldt voor diagnose, onderhoud en reparatie. Daarnaast moeten monteurs zich verdiepen in zaken als hoogspanningstechnologie. Een High Voltage systeem vraagt namelijk om specialistische kennis.

 

Klaar voor de nieuw klant

De automotive branche heeft zich de laatste jaren dus flink ontwikkeld en verwacht wordt dat deze trend zich voortzet. Als garagebedrijf wil je natuurlijk zo goed mogelijk op deze ontwikkelingen inspelen. De juiste scholing kan je daarbij helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de training ‘Onderhoud en Diagnose aan Hybride Voertuigen’ of ‘Hybride en Elektrische Auto 2.0’? Met goed geschoolde medewerkers kun je alle diagnoses en reparaties voortaan zelf uitvoeren. Zo hoef je nooit meer klanten door te verwijzen en kun je zelfs nieuwe klanten voor je winnen.

 

Ben je benieuwd naar het complete aanbod technische trainingen? Of heb je een specifieke vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl.  

 

1. Feitenlijstje Elektrische Auto


Deel deze pagina met je netwerk!