Zit je al in het automotive vak, denk je erover na of misschien nog helemaal niet? In alle gevallen heeft de opleiding tot automonteur jou veel te bieden. De snelle ontwikkelingen in de automotive sector zorgen voor een grote vraag naar goed opgeleide automonteurs. Juist omdat er zoveel gebeurt, biedt jou dit volop kansen om met aanvullende cursussen, trainingen en opleidingen door te groeien.

 

Ken jij hem al: die ‘nieuwe klant’?

Zit je al in het automotive vak? Dan weet je dat er veel verandert en dat je te maken hebt met de ‘nieuwe klant’: de techniek om het voertuig aan de praat te houden en de manier van problemen oplossen draait tegenwoordig veel meer om computers en software. Dit heeft misschien weinig meer te maken met de manier waarop jij als automonteur bent opgeleid, waarbij je vooral motorische en mechanische problemen hebt leren oplossen. Wil je dus aan het werk blijven in deze sector, dan is het noodzakelijk dat je bijblijft op technisch gebied.

 

Waar moet je bij ‘nieuwe klanten’ vooral rekening mee houden?

Zowel de tools als de auto’s zelf ontwikkelen zich snel: rijhulpsystemen, ingebouwde navigatiesystemen, parkeersensoren en nieuwe en lichtere materialen die de CO2-uitstoot van auto’s verlagen. Dit vraagt om andere technieken en manieren van reparatie.

 

Hoe draagt de cursus autotechniek bij aan jouw kennis update?

Voor jou als automonteur is het bijna onmogelijk om van al deze technische ontwikkelingen op de hoogte te zijn en te blijven. Het gaat soms zo snel: wat gister nog innovatief was, is vandaag alweer achterhaald. Bewijs van spreken dan… Toch zijn er veel manieren om jouw kennis te blijven updaten. Volg daarom regelmatig een cursus autotechniek of start een aanvullende mbo- of hboautotechniek opleiding. Dit kan ook terwijl je werkt in de vorm van een opleiding bbl automonteur.

 

Garagehouders staan om jou te springen!

Het is voor garagehouders steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden. Niet bij iedereen is de technische kennis up-to-date én feit is: steeds minder jongeren kiezen voor de opleiding autotechniek. Doe hier dus jouw voordeel mee en zorg dat ze jou graag willen hebben bij de meest gerenommeerde garages!

 

Wat is een gemiddeld automonteur salaris?

Het salaris van een automonteur varieert tussen de 2.000 euro en 3.500 euro bruto per maand. Jouw salaris is dus sterk afhankelijk van de opleiding die je hebt gevolgd en de ervaring die je hebt. Iedere opleiding of cursus kan dus bijdragen aan een hoger salaris.

 

Drie goede redenen om nu een opleiding automonteur te starten!

Alles bij elkaar zijn er dus drie goede redenen om een opleiding tot automonteur te volgen:

1.       Behalen van dat felbegeerde papiertje.

2.       Huidige kennis opfrissen en nieuwe kennis opdoen.

3.       Je positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

 

Lees hier ook alles over in onze eerdere blog.

 

Schrijf je in bij Automotive Academy

Je weet nu precies wat je hebt aan een opleiding automonteur. Pak nu gelijk door en bekijk ook eens het aanbod van Automotive Academy. Je vindt hier verschillende opleidingen, workshops en online trainingen, volledig gericht op de automotive branche. Maakt dit jou enthousiast en wil je via Automotive Academy jouw automotive kennis bijspijkeren? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op via 088 00 44 123 of backoffice@automotiveacademy.nl. Of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met onze regiomanagers bij jou in de buurt. Zij helpen je graag bij het kiezen van de juiste opleiding of workshop, zodat jij een perfecte cursus automonteur vindt die bij jouw wensen past.

 

 


Deel deze pagina met je netwerk!