De automotive branche ontwikkelt zich de laatste jaren erg snel. Door alle nieuwe ontwikkelingen is het opdoen van nieuwe kennis tegenwoordig een ‘must’. En dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de vraag naar opleidingen en trainingen de laatste jaren flink is gestegen. Maar welke trainingen moet je dit jaar volgen om de concurrentie voor te blijven? In deze blog zetten wij de drie belangrijkste trainingen van 2020 voor je op een rijtje.

 

Wat kunnen we in autojaar 2020 verwachten?

Om te weten welke automotive training je dit jaar echt moet volgen, moeten we eerst kijken naar de verwachtingen van dit autojaar. Ook dit jaar wordt er weer veel verwacht van de elektrische auto. Er komen namelijk ruim tien nieuwe, grotendeels betaalbare modellen bij, zoals de Mazda MX-30, de Opel Corsa-e, de Mini Electric en de langverwachte Volkswagen ID.3.

Voor de ‘gewone’ auto staan er ook nieuwe projecten op de agenda. Zo lanceert Volkswagen in 2020 een nieuwe Golf, waarmee ze vol inzetten op een vooruitstrevend interieur en een grotendeels digitaal dashboard. Ook de Toyota Yaris (hybride) en nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse worden voor Nederland belangrijke nieuwkomers.

 

Pass-Thru

Voor het uitvoeren van software-updates en het programmeren van stuurapparaten heb je Pass-Thru nodig. Om storingen op te lossen, gebruik je deze software tegenwoordig ook steeds meer. Gelukkig weet bijna iedere autotechnicus wat Pass-Thru is. Des te vreemder dat lang niet iedereen het gebruikt. Werk jij nog niet met Pass-Thru? Dan is het de hoogste tijd om hier een training voor te volgen. 

 

Stuursystemen

We schreven al eerder een blog over het aantal herhaalreparaties aan stuursystemen. Dit aantal is namelijk onnodig hoog door niet, foutief of gebrekkig spoelen. Zonde, want je verliest hierdoor niet alleen kostbare werkplaatsuren, maar krijgt ook te maken met ontevreden klanten. Genoeg redenen om de kennis van verschillende stuursystemen bij te spijkeren.

 

F-gassen

Als je met koudemiddelen in auto’s werkt, zijn daar wettelijke verplichtingen aan verbonden. Zo moet je het F-gassen certificaat in bezit hebben. Bovendien mogen koudemiddelen alleen geleverd worden aan bedrijven waar een gecertificeerde monteur F-gassen werkzaam is. Het certificaat is dus voor minimaal één medewerker verplicht. Om dit certificaat te behalen, is een goede basiskennis van het koudemiddelcircuit met bijbehorende drukken en temperaturen een vereiste. 

 

Wil jij graag jouw kennis op een ander gebied uitbreiden? Bekijk dan ons complete aanbod automotive trainingen of neem contact met ons op voor meer informatie. 


Deel deze pagina met je netwerk!